Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Genel Oğuzhan Güngör Nereli, Kaç Yaşında, Ne İş Yapıyor, Görevden Alındı mı, İstifa mı Etti?

Oğuzhan Güngör Nereli, Kaç Yaşında, Ne İş Yapıyor, Görevden Alındı mı, İstifa mı Etti?

MHP TBMM Grup Danışmanı Oğuzhan Güngör, Devlet Bahçeli’nin Öcalan’a ilişkin açıklamalarını eleştirmesi sonrasında görevden alındığını açıkladı. Bu gelişmenin ardından Oğuzhan Güngör’ün kim olduğu, neden görevden alındığı ve ne iş yaptığı merak konusu oldu. İşte Oğuzhan Güngör hakkında tüm detaylar…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Oğuzhan Güngör Kimdir?

Oğuzhan Güngör, 21. Dönem MHP Mersin Milletvekili Ali Güngör’ün oğludur. Babasının izinden giden ve Türk milliyetçiliği fikriyatına bağlılığıyla bilinen Oğuzhan Güngör, MHP bünyesinde uzun yıllar boyunca çeşitli görevlerde bulundu. Güngör, MHP’nin TBMM Grup Danışmanı olarak görev yapmaktaydı.

Oğuzhan Güngör Nereli ve Kaç Yaşında?

Oğuzhan Güngör, Mersin kökenli bir aileden gelmektedir. Babası Ali Güngör de Mersin Milletvekili olarak Meclis’te görev yapmıştı. Oğuzhan Güngör’ün yaşıyla ilgili net bir bilgi bulunmamakla birlikte, babasının siyasi geçmişi ve kendi siyasi kariyeri göz önüne alındığında 40’lı yaşlarında olduğu tahmin edilmektedir.

Oğuzhan Güngör Ne İş Yapıyor?

Oğuzhan Güngör, MHP bünyesinde TBMM Grup Danışmanı olarak görev yapıyordu. Bu pozisyonda, MHP'nin TBMM'deki çalışmalarını destekleyen ve parti politikalarının Meclis’teki temsilinde aktif rol oynayan bir danışmanlık görevi üstleniyordu.

Oğuzhan Güngör Neden Görevden Alındı?

Oğuzhan Güngör, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Öcalan’la ilgili açıklamalarını eleştirmesi üzerine görevden alındığını duyurdu. Güngör, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Az önce Milliyetçi Hareket Partisi'ndeki görevime son verildiği tarafıma tebliğ edilmiştir. Bebek katilinin Gazi Meclisimizi kirletemeyeceğini söylemenin bedelini, Ali Güngör'ün oğlu olmanın verdiği gurur ve aziz Türk Milleti'nin bir evladı olarak şerefle kabul ediyorum.”

Güngör, sosyal medya açıklamasında, ülkücülük ve Türk milliyetçiliği fikriyatına olan bağlılığını vurguladı ve bu sebeple görevine son verildiğini belirtti.

Oğuzhan Güngör Görevden Alındı mı, İstifa mı Etti?

Oğuzhan Güngör, Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını eleştirmesinin ardından görevden alındı. Güngör, kendi isteğiyle istifa etmediğini, parti yönetimi tarafından görevine son verildiğini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *