Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
10°
Ara
Damga Genel Krubera Mağarası Hangi Ülkede, Nerede, Özelliği Ne? Ruhi Çenet O Mağaraya Girdi!

Krubera Mağarası Hangi Ülkede, Nerede, Özelliği Ne? Ruhi Çenet O Mağaraya Girdi!

Krubera Mağarası hangi ülkede, nerede ve özelliği ne? Bu soru son günlerde Ruhi Çenet’in mağaraya yaptığı keşif ile yeniden gündeme geldi. Sosyal medya videolarıyla adından sıkça söz ettiren Ruhi Çenet, dünyanın en derin mağarası olan Krubera Mağarası’na girerek, 1 yıldan uzun süren çekimlerini tamamladı. Peki, Krubera Mağarası neden bu kadar önemli ve hangi ülkededir? İşte, Krubera Mağarası’nın özellikleri, konumu ve Ruhi Çenet’in keşfi hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar…

Okunma Süresi: 4 dk

Krubera Mağarası hangi ülkede, nerede ve özelliği ne? Bu soru son günlerde Ruhi Çenet’in mağaraya yaptığı keşif ile yeniden gündeme geldi. Sosyal medya videolarıyla adından sıkça söz ettiren Ruhi Çenet, dünyanın en derin mağarası olan Krubera Mağarası’na girerek, 1 yıldan uzun süren çekimlerini tamamladı. Peki, Krubera Mağarası neden bu kadar önemli ve hangi ülkededir? İşte, Krubera Mağarası’nın özellikleri, konumu ve Ruhi Çenet’in keşfi hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar…

Krubera Mağarası Nerede, Hangi Ülkede?

Krubera Mağarası nerede, hangi ülkede? Krubera Mağarası, Abhazya’da yer almaktadır. Bu mağara, Kafkas Dağları’nın eteklerinde yer alan ve dünyanın en derin mağarası olarak kabul edilen doğal bir oluşumdur. Abhazya, Gürcistan’ın kuzeydoğusunda yer alan bir bölge olup, Krubera Mağarası bu bölgedeki Arabika masifi üzerinde konumlanmıştır. Mağara, tam olarak 2224 metre derinliğe ulaşan bir çukurdan oluşmaktadır ve dünyanın en derin mağarası olarak kayıtlara geçmiştir.

Krubera Mağarası’nın Özellikleri Nedir?

Krubera Mağarası’nın özelliği ne? Krubera, dünyanın en derin mağarası unvanına sahip olmasının yanı sıra, aynı zamanda yerin derinliklerine indikçe karşılaşılan zorluklarla da ünlüdür. Bu mağara, içindeki derinlik ve karanlıkla doğal keşifler yapmayı mümkün kılan bir alan sunar. Mağara içerisinde, balık türlerinin dahi keşfedildiği rapor edilmiştir. Özellikle balıkların varlığı, bilim insanlarını şaşırtmış ve bazı türlerin daha önce keşfedilmediği belirtilmiştir. Bu mağara aynı zamanda dünyanın en tehlikeli ve ölümcül mağarası olarak tanımlanmaktadır.

Krubera Mağarası'nın derinliği, Empire State Binası gibi yüksek yapıları bile içine sığdıracak kadar büyüktür. Öyle ki, 2 kilometreyi aşkın derinlik ile bu mağara, çok az kişinin cesaret edebileceği bir keşif alanıdır.

Ruhi Çenet’in Krubera Mağarası Keşfi

Ruhi Çenet Krubera Mağarası’na girdi mi? Evet, Ruhi Çenet, Krubera Mağarası’na girerek dünya çapında bir keşfe imza attı. Bir yıldan uzun bir süre boyunca çekim yapan Ruhi Çenet, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Krubera Mağarası’nın derinliklerinde yaptıkları keşfi duyurdu. Çenet, Türkiye Mağaracılık Federasyonu’ndan destek alamadığı halde, Krubera Mağarası’na doğru bu cesur yolculuğa çıkarak, dünyadaki en derin mağaranın içine girdi ve orada bulduklarıyla ilgili bir belgesel hazırladı.

Çenet, bu zorlu yolculuk sırasında Ramazan Kaya ile birlikte çalışarak, 8 gün boyunca karanlıkta birlikte vakit geçirdi. Çenet’in açıklamalarına göre, bu keşif sırasında, Krubera Mağarası’nda daha önce keşfedilmediği düşünülen bir balık türü bulunmuş ve Kırım Federal Üniversitesi'nde incelenmeye alınmıştır. Bu, mağaranın keşfi için büyük bir adım olup, Krubera Mağarası hakkında yeni bilgilere ulaşılmasını sağlamıştır.

Krubera Mağarası Keşiflerinde Ne Gibi Zorluklar Yaşandı?

Krubera Mağarası keşfi sırasında yaşanan zorluklar, bu keşfi yapacak olan kişilerin ne denli cesur olduğunu gözler önüne sermektedir. Mağaranın derinliklerine indikçe, karanlık, soğuk ve tehlikeli koridorlar karşınıza çıkar. Mağara içinde, farklı derinliklerde kurulan kamplar, ekiplerin yemek pişirdiği ve geçici olarak barındığı alanlar haline gelmiştir. Her biri birbirinden zorlu bu alanlarda çalışan ekip üyeleri, 20 saatlik kesintisiz çalışmalara katılmış ve her adımlarını dikkatle atmışlardır.

Çenet’in de belirttiği gibi, Krubera Mağarası'nın derinliklerine inerken karşılaşılan sifon geçişleri, ekip için büyük bir engel oluşturmuş ve su geçirmez elbiselerdeki hasarlar da keşfi bir adım daha zor hale getirmiştir. Ancak, Krubera Mağarası keşif ekibi, zorlu engelleri aşarak 2 bin 80 metreye kadar inmiş ve bu rekoru elde etmiştir.

Krubera Mağarası’na Nasıl Ulaşılır?

Krubera Mağarası’na nasıl ulaşılır? Krubera Mağarası, derinliği ve tehlikesi nedeniyle herkese açık bir alan değildir. Abhazya bölgesinde yer alan mağaraya, daha önce deneyim kazanmış mağaracılar ve profesyonel ekipler tarafından erişim sağlanabilmektedir. Mağaraya ulaşmak, Kafkas Dağları üzerinden zorlu bir parkur izlemeyi gerektirir. Ekiplerin mağara içindeki en derin noktalara inmesi ise genellikle birden fazla kampta geçirdikleri zaman ile mümkün olabilmektedir. Bu da, Krubera’nın erişilmesi oldukça zor ve tehlikeli bir yer olduğunu gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *