Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Genel DEM Parti, tarafları diyaloğa çağırdı: 'Sivil alanlardaki bombardımana derhal son verilsin'

DEM Parti, tarafları diyaloğa çağırdı: 'Sivil alanlardaki bombardımana derhal son verilsin'

MSB'nin Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen hava harekatına ilişkin açıklama yapan DEM Parti, Suriye ve Kobanî’ye yönelik bombardımanlar, sivil halkın yaşamını tehlikeye soktuğu belirterek tüm tarafları diyaloga çağırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Aydın Demir
Okunma Süresi: 2 dk

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu, Ankara Kahramankazan’da bulunan TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısının ardından Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen hava harekatına son verilmesi çağrısında bulundu. 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleşmiş ve saldırı sonucunda 5 şehit, 22 yaralının bulunduğu açıklanmıştı. 

Saldırının ardından Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine hava harekatı düzenlendiğini duyurmuştu. Açıklamada, teröristlere ait 32 hedefin başarılı şekilde imha edildiği belirtilmişti. 

DEM Parti, terör saldırısına ilişkin paylaşımında terör saldırısını manidar bulduklarını ifade etmişti. 

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan ikinci paylaşımda ise “Sivil yaşam alanlarına yönelik başlatılan bombardımana derhal son verilsin” çağrısında bulunuldu. 

TUSAŞ tesislerine yönelik saldırının ardından başlatılan hava harekatlarının bölgede yalnızca şiddet olaylarının derinleşmesine neden olacağı belirtilen açıklamada “Tüm tarafları diyalog ve barışçıl çözüm yollarını benimsemeye çağırıyoruz" denildi.

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun açıklamasının tamamı şöyle:

Ankara Kahramankazan’da bulunan TUSAŞ tesislerine yönelik saldırının ardından başlatılan hava harekatları bölgede yalnızca şiddet olaylarının derinleşmesine neden olur.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok merkezine ve özellikle Kobanî’ye yönelik bombardımanlar, sivil halkın yaşamını tehlikeye atmaktadır. Savaşın yıkıcı etkileri, bölgedeki tüm taraflar için büyük bir felakete yol açabilir.

Sivillerin hedef alındığı askeri operasyonlar, uluslararası hukuk kurallarını da çiğnemektedir. 

Savaş ve çatışmanın sürdürülmesi, yalnızca daha fazla acıya ve kayba neden olacaktır. 

Tüm tarafları diyalog ve barışçıl çözüm yollarını benimsemeye çağırıyoruz.

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu 

24 Ekim 2024 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *