Her yıl olduğu gibi, bu yıl da 10 Kasım’da Türk halkı, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle andı. Ülke genelinde, özellikle Başkent Ankara’daki Anıtkabir, bir kez daha Atatürk’ün ebedi istirahatgahına akın eden binlerce vatandaşla doldu taştı. Saat 9:05’i gösterdiğinde çalan siren sesleriyle birlikte Türkiye, Ata’sının aziz hatırasına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ancak, Türk vatandaşlarının Atatürk’e gösterdiği bu derin saygı bazı kesimler tarafından eleştirildi.
“ANITKABİR TAPINAK GİBİ GÖSTERİLİYOR”
Akit yazarı Yaşar Değirmenci, 10 Kasım’ın Türkiye’de giderek daha fazla “anılır” hale gelmesinden rahatsızlık duyduğunu belirterek kaleme aldığı, "10 Kasım’da kasılan bir ülke" başlıklı makalesinde, Atatürk’e olan sevginin ve saygının giderek “aşırı bir kült haline geldiği” görüşünü savundu. Değirmenci, Atatürk’ün sembolize ettiği Kemalizm’in “bir din gibi” görüldüğünü öne sürerken, Anıtkabir’in de adeta bir tapınak haline geldiğini belirtti.
“HIZLA ARTAN BİR SEKÜLERİZM DÖNEMİ YAŞIYORUZ”
İşte Akit yazarının söz konusu yazısındaki o bölümler:
“Her 10 Kasım’da bu zihniyet, çaldırdığı sirenlerle hayatı durdurmaya çalışmasıyla, ülkeyi ve insanlarını cehalet dönemine götürüyor. Son yıllarda hızla artarak (sebepleri ne olursa olsun) laisizmin, sekülerizmin hâkim olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Her kesim; Atatürk kutsaması ve tabulaştırması yapıyor. Kemalizm, din katına yükseltildi. Anıtkabir tapınak gibi gösterilmeye çalışılıyor. Kemalizm, seküler bir dine dönüştürülmek isteniyor.”
“MÜSLÜMAN SAATİN DURDUĞUNU GÖSTERİYOR”
“10 Kasım’larda çalan siren; Müslüman saatin durduğunu gösteriyor. İslâm, bütün kurumlardan, siyasî, iktisadî, kültürel hayattan tasfiye edildi. Bu ülkenin medeniyet birikimi hem aşağılandı hem de inkâr edildiği için günler gün olmaktan çıktı çıkarıldı 10 Kasım’da yapılanlar gibi.”