Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Galeriler Teknoloji Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor

Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor

Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 1
Transferde önemli isimlerle görüşen Trabzonspor takviyeleri resmileştirmek için çalışmalarını son sürat sürdürüyor.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 2
Bordo mavililer dün beklenen FIFA kararının açıklanmamasına rağmen umudunu yitirmiş değil.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 3
Olumlu kararın çıkması yönünde beklentileri yüksek olan Fırtına'da transfer de hız kesmeden devam ediyor.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 4
Teknik heyetin talepleri doğrultusunda görüşmelere başlanılan beş futbolcudan üçü bitme aşamasına geldi.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 5
Yönetim bu isimleri kararın açıklanmasından sonra kamuoyu ile paylaşarak resmileştirmek amacında.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 6
Transferde gizlilik esası ile hareket eden yönetim maaşları da yine düşük seviyede tutabilmek için çaba gösteriyor.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 7
Milyon euroluk oyuncular alamacaklarını söyleyen Başkan Ahmet Ağaoğlu ve ekibi yine ekmeğini taştan çıkaracak gibi görünüyor.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 8
Görüşmede bulunulan üç futbolcunun da fayda/maliyet konusunda ilk yarıda takıma katılan isimlerden farksız olmayacağı dillendiriliyor.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 9
Trabzonspor 3 farklı ülkeden üç futbolcuyu bitirme aşamasında artık.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 10
Taraftar da bir an önce Başakşehir maçına yetişmesini beklediği ön libero takviyesi için baskı yapıyor.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 11
Beklentilerin farkında olan yönetim bu isimleri bitirmek adına da FIFA'nın kapısını aşındırıyor.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 12
Tüm hesaplamaların yasağın kaldırılması yönünde yapan Trabzonspor'da flaş isimler gündemde.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 13
İşte o futbolcuar ve günün Trabzonspor haberleri
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 14
Antalya kampında yer alan 4 kaleci Uğurcan Çakır, Bahadır Han Güngördü, Muzaffer Cem Kablan ve Arda Akbulut'un yaş ortalaması 20... 22 yaşındaki Uğurcan ile Bahadır kalenin en yaşlı isimleri olurken; Kablan 19, Arda ise 18 yaşında. Kaleci antrenörü Metin Aktaş, genç file bekçileri ile yakından ilgileniyor.rn.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 15
Bordo-mavili takımın stoperi Hüseyin Türkmen başarılı bir ilk yarı geçirdiğini ifade etti. 19 yaşındaki savunmacı, "İnşallah ikinci yarıda da hem takımın hem de ben çıkışımızı sürdürürüz. Kimse merak etmesin. Antalya kampında çok iyi ve yoğun çalıştık" dedi.rn.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 16
Kaleci antrenörü Metin Aktaş'tan önemli mesajlar... Aktaş, bordo-mavili takımı hep birlikte ayağı kaldıracaklarını özellikle vurgulayarak, "5 parmağın 5'i bir değil ama bir araya geldiğinde bir el yapıyor. Şehrimiz birlik olup şampiyonluk yaşamayı hak ediyor. İnşallah da bunu başaracağız" dedi.rn.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 17
İlk hazırlık maçında Den Haagu2019ı 3-1u2019le geçen Fırtına dün Budapeşteu2019ye yenildi. Golleri Gera ve Pereira (kk) attı.rnBelek'te ilk hazırlık maçında Hollanda Eredivisie Ligi ekibi ADO Den Haag'ı 3-1 yenen Trabzonspor, dün ise Macaristan temsilcisi Macaristan ekibi MTK Budapeşte'ye 2-0 mağlup oldu. Miracle Resort Hotel'in sahasında oynanan karşılaşmada Macaristan takımına galibiyeti getiren golleri 50'nci dakikada Gera ve 57'nci dakikada Pereira kendi kalesine attı.rnrnYİNE TAM DESTEKrnKaradeniz ekibin taraftarları ADO Den Haag ile oynanan hazırlık maçında olduğu gibi MTK Budapeşte karşılaşmasında da takımlarını yalnız bırakmadı. Yaklaşık 200 kadar taraftar maç boyunca takıma sevgi gösterilerinde bulunurken, futbolcu ve teknik heyetle de fotoğraf çekilme şansı buldular. Ancak gelen mağlubiyetle moralleri biraz da olsa bozuldu.rnrnKAMP BİTİYOR rnAntalya kampı bugün bitiyor. 3 Ocak'ta Antalya'da toplanan bordo-mavililer, 9 günlük çalışmanın ardından bu sabah yapacağı idman ile kampı noktalayacak. Saat 17.50'de Trabzon'a gidecek takım 1 gün izin yapacak.rnrnNASIL OYNADILAR?rnrnABDÜLKADİR ÖMÜRrnİlk yarıda girilen her pozisyonda vardı. Sağ kanatta arı gibi çalıştı, şut çekti, pas attı ancak sonucu değiştiremedi. Takımın en büyük silahlarından birirnrnFİLİP NOVAKrnEski takımında üçlü savunmanın solunda oynamasına karşın Trabzon'da ilk kez direkt stoper oynadı. Görevi için çalışsa da sol bekteki verimliğinden çok uzaktı.rnrnKAMİL AHMETrnEsas mevkisi sağ bek ama orta sahada denendi. Kamil Ahmet Çörekçi, her pozisyonun içerisinde olmaya çalıştı. Kamil, ikinci yarı daha fazla süre alabilir.rnrnRODALLEGArnİki hazırlık maçında da verimli değildi. Takım arkadaşlarına yardımcı olmak için çabalasa da gol yollarında aynı üretkenliği sağlayamadı. Budapeşte sınavında da net bir pozisyonu yoktu.rnrn.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 18
Burak'ı Beşiktaş'a gönderen, Mustafa Akbaş, Zeki Yavru, Esteban ve Onur'un sözleşmesini fesheden Trabzonspor'da Olcay da kamp kadrosuna alınmamıştı. Hosseini ile Amiri de Asya Kupası nedeniyle milli takımlara giderken, yaş ortalaması iyice düştü. Bordo-mavili takımın yaş ortalaması 26'dan 22.5'e geriledi.rn.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 19
Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin, transfer çalışmaları hakkında konuştu. Şahin, "Bizde transfer kesinlikle bitmez. Oyuncu izleme ekibimiz ve biz araştırma içerisindeyiz. Sakatlık ve ceza gibi durumlar nedeniyle kadromuzun geniş olması lazım. Tabii büyük transfer beklemek ise hayalcilik olur" ifadesini kullandı.rn.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 20
u201cAltyapıdan çıkan oyuncuları iyi takımlara gönderirsek Avrupau2019da marka oluruz. Porto ve Benfica gibi az harcayıp çok para kazanacağız. Dünya bile bizi örnek alacaku201drnBAŞKAN Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor'un Avrupa'nın en önemli kulüplerinden biri olacağını söyledi. Trabzonspor ile ilgili uzun vadeli planlar yaptıklarını ve önceliklerinin ekonomik anlamda düzlüğe çıkmak olduğunu belirten Ağaoğlu, "Lisanslı ürün satışı tarihinde ilk defa rekor seviyeye ulaştık, en yüksek değerin iki katına çıktık. Seyirci ortalamamız 28 bin. Güzel bir ortalama. Takım futbol oynuyor mu, futbolcular gelecek vaadediyor mu, oyuncular takımı sahipleniyor mu? Burada en önemli olan buydu. 38 milyon euro'luk kadro var oynayamıyor, son 5 maçtır sahada olan kadronun değeri 11 milyon euro ve oynuyor" dedi.rnrnBURADA MADEN VARrnSportif başarıyı yakaladıktan sonra kadrodaki oyuncuların da Avrupa takımlarının daha çok dikkatini çekeceğine değinen Ağaoğlu şöyle devam etti: "Altyapıdan çıkan bir futbolcunun 60-70-80 milyon euro'lara gitmesi zor. Çünkü senin liginin değeri belli. Ama ben hiçbir şekilde düşme riski olan bir takıma altyapıdan oyuncu göndermek istemem. Oyuncunun milliyeti Türk. Trabzonspor'un altyapısındaki ileriye dönük oyuncuyu üst düzey takımlara gönderdiğiniz zaman Avrupa futbolunda marka olur. Derler ki burada altyapı var, maden var, o zaman hem kulüp, hem de futbolcu değer kazanır" diye konuştu.rnrnDAHA YÜZDE 50'DELERrnKadroda yer alan 2 genç futbolcu Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ün çok daha büyük potansiyele sahip olduğunu dile getiren başkan Ağaoğlu, şunları söyledi: "Yusuf ve Abdülkadir gerçek performanslarının, olmaları gereken yerlerin, gerçek güçlerinin bana göre daha yüzde 50'sine ulaşamadı. Bir kere oraya gelmeleri lazım, takımlarına olan borçları var, onu ödemeleri gerek. Bu iki futbolcu satılacaksa Türk futbolunun ve Trabzonspor'un marka yüzü olacak. İki kuruş fazla verecek diye sıradan takıma göndermem."rnrnAMBARGO KOYARIZrnBaşkan, "6-7 milyon euro'ya oyuncu alma devri bitti" dedi ve şöyle devam etti: "Biz bir politika uyguluyoruz. Bu politikanın 3 sene sonra ve sürdürebilir bir şekilde ülke futboluna ambargo koyacağının garantisini verebilirim. Dünya futbolunda dahi örnek olarak gösterilen bir takım olacak. Porto ve Benfica'ya bakın. 80-90 milyon euro para kazanan, fazla para ödemeyen ve ihtiyaç fazlası oyuncuları da güzel pazarlayan kulüpler. Trabzonspor da böyle olmalı."rnrnBiz Yusuf ve Abdülkadir'e olan güvenimizden 5-0'lık Malatya yenilgisi sonrası sahaya genç Uğurcan ve Hüseyin ile sahaya çıktık. Herkes şunu söylüyor; bu nasıl cesaret? Bizim yaptığımız cesaret değil, risk almadık, oyuncularımıza gençlerimize güvendik, onlara inandık. O cesaret değildi, o kararı almak yürek ister mi? Hayır. O kararı almak beyin ister, onu görüyorsanız, onu algılıyorsanız" ifadesini kullandı.rnrn.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 21
Ünal Karaman, sakat ve milli oyuncuların yokluğunda takım içerisinde alternatif arayışlarına girdi. Özellikle stoper bölgesinde yaşanan sıkıntı nedeniyle sorun yaşamak istemeyen Karaman, sol bek Novak'ı MTK sınavında stoperde denerken, Yusuf Yazıcı'yı merkez orta sahada, Ekuban'ı ise on numara bölgesinde görevlendirdi.rn.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 22
Trabzonspor'da Berkay, Yusuf Sarı ve Awaziem, yasağın kalkmasını bekliyor.rnTrabzonspor, transfer yasağının kalkma ihtimaline karşın gurbetçi oyuncular Berkay Özcan (orta saha- 20) ve Yusuf Sarı (kanat-20) ile Porto'dan Awaziem (stoper-22) ile temaslarını sürdürüyor. Üç oyuncu da transfer yasağı kararının netleşmesinin ardından resmen masaya oturmak istiyor. Üç ismi satın alma opsiyonu ile kiralamayı planlayan yönetim, 22 yaşındaki savunmacı Awaziem ve Porto ile anlaştı. Yasak kalktığı an imzalar atılabilir. Stuttgart forması giyen Berkay ile bonservisi Marsilya'da bulunan Yusuf için de temaslar sürüyor. Berkay'ın menajeri Trabzonspor'un oyuncuyla ilgilendiğini doğruladı. Clermont Auvergne'te kiralık olan Yusuf ve Berkay için milli takımlardaki teknik direktörlerinden olumlu referanslar alındı.rnrn.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 23
Ünal Karaman'ın raporu doğrultusunda kadro dışı kalan Olcay Şahan, yönetimin sözleşme fesih teklifini bir kez daha reddetti. Trabzon'da tek başına idman yapan Olcay, yakın çevresine, "Boşa düşersem bu saatten sonra beni kim alır? Burada kalacağım ve yeniden takıma girmek için çabalayacağım" demişti. Fırtına ile 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan Olcay, yıllık 1 milyon 700 bin euro alıyor.rn.
Trabzonspor üç futbolcuyu bitiriyor 24
Trabzonspor uzun süredir yollarını ayırmak istediği Kucka için Parma ile anlaşmaya vardı. Bordo mavililer transferden 3 milyon euro kazanacak. KAP açıklamasının ilerleyen saatlerde yapılması bekleniyor.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *