Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Galeriler Teknoloji Trabzonspor'da kritik gün

Trabzonspor'da kritik gün

Trabzonspor'da kritik gün 1
Transfer döneminde getirilen yasak sebebiyle eli kolu bağlı olan Trabzonspor'da bugün kritik bir gün yaşanacak.
Trabzonspor'da kritik gün 2
Eğer yasak kalkarsa anlaşılan isimler hemen duyurulacak ve Başakşehir maçına takviyelerle çıkılacak.
Trabzonspor'da kritik gün 3
Bordo mavililer bugüne kadar yaptığı ödemelerin yanısıra FIFA'ya teslim ettiği tablo ile yasağın kaldırılmasının açıklanmasını bekliyor.
Trabzonspor'da kritik gün 4
Bunun yanısıra Fırtına gönderdiği ve göndermek üzere olduğu oyuncularla önemli bir maaş yükünden kurtuldu.
Trabzonspor'da kritik gün 5
Olumsuz karar verilmesi ihtimalini de düşünen yönetim alt yapıdan 4 ismi daha a takıma çıkardı.
Trabzonspor'da kritik gün 6
Yönetim Burak ve Onur'un tavan ücretinin yanısıra Parma'ya anlaşması an meselesi olduğu Kucka ve sözleşmesinin feshedilmeye çalıltığı Olcay Şahan'ın gitmesiyle birlikte ekonomisini de rahatlatacak.
Trabzonspor'da kritik gün 7
Yüksek bedelli transfer yapmamayı ilke edinen Trabzonspor Yönetimi bu tavrını FIFA'ya da bildirdi ve kararın olumlu çıkması yönünde önemli bir adım olduğunu düşünüyor.
Trabzonspor'da kritik gün 8
Ardından da orta saha kurgusu için çalışmalara resmiyet kazandırılması için uğraşılacak.
Trabzonspor'da kritik gün 9
Trabzonspor toplamda beş oyuncuyla görüşmelere başlarken takviye yapılacak öncelikli mevkiler de belli oldu.
Trabzonspor'da kritik gün 10
Bordo mavililer Porto'dan stoper Awaziem başta olmak üzere bir de ön libero transferi gerçekleştirecek.
Trabzonspor'da kritik gün 11
Peki Trabzonspor'un gündeminde başka hangi gelişmeler var? İşte 14 Ocak 2019 Pazartesi haberleri...
Trabzonspor'da kritik gün 12
Kadro maliyetini düşürmek için ciddi bir çaba sarf eden Trabzonspor'da, fazla forma şansı bulamayan sol bek Luis İbanez'in kalacağı kaydedildi.rnKadro maliyetini düşürmek için ciddi bir çaba sarf eden Trabzonspor'da, fazla forma şansı bulamayan sol bek Luis İbanez'in kalacağı kaydedildi. Daha önce gönderilmesi gündeme gelen Arjantinli sol bek için Ünal Karaman'ın kalması yönünde görüş bildirdiği belirtildi.
Trabzonspor'da kritik gün 13
Antalya kampında denenen 10 genç hakkındaki karar bu hafta verilecek. Karaman'ın 4 genç ismin A takımda kalması yönünde karar verdiği belirtildi.rnAntalya kampında denenen 10 genç hakkındaki karar bu hafta verilecek. Karaman'ın 4 genç ismin A takımda kalması yönünde karar verdiği belirtildi. Bu oyuncalar arasında Yunus Emre Çakır, Berkay Sefa Kara ve Koray Kılınç'ın yer alması beklenirken, 1461 Trabzon'dan gelen Yunus, transfer yasağı kalkmazsa alınamayacak.rnrnMİNİ BİR ZİRVErnAsbaşkan Mehmet Yiğit Alp ve Ünal Karaman bir araya geldi. Alp ve Karaman, takımın son durumu, transfer yasağı hakkında görüşürken, genç oyuncuların performansı da masaya yatırıldı. Zirvede Karaman'ın, verimli bir kamp dönemini geçirdiklerini, yaşanan sakatlıklarının kendileri için en büyük olumsuzluk olduğunu söylediği öğrenildi.rnrn.
Trabzonspor'da kritik gün 14
Fırtına'dan ayrılan Onur, Kasımpaşa'nın teklifine olumsuz cevap verdi.rnFırtına'dan ayrılan Onur, Kasımpaşa'nın teklifine olumsuz cevap verdi. Onur'un kendisni arayan teknik direktör Mustafa Denizli'ye, "Başka takımda oynamam. Futbolu bıraktım" dediği belirtildi.rnrn.
Trabzonspor'da kritik gün 15
FIFAu2019da 18 dosyası bulunan Trabzonspor, 40 milyon TL ödeyip bunları çözmek istiyor. Suk, Hubocan, Okay, Durica, Çalımbay para bekliyor.rnKaradeniz ekibinin transfer yasağının kalkmasının önünü tıkayan dosyalar "Pes" dedirtiyor. Mas'ın geciktirilen bonservis bedelinden Teixeria'ya kadar birçok kritik ödeme dosyası bulunan bordo-mavililerin, ekonomik kriz nedeniyle eli kolu bağlı durumda. Transfer yasağını kaldırmak ve biriken alacaklı dosyaların tamamını temizlemek için 40 milyon TL'ye yakın bir paraya ihtiyacı olan bordo-mavililer, kaynak bulunması halinde ise öncelikli olarak aciliyeti bulunan dosyaları çözüme kavuşturmak istiyor. Suk, Hubocan, Okay, Durica, Rıza Çalımbay da alacaklarını bekleyen isimler arasında.rnrnGÖZLER FIFA'DArnFIFA tarafından transfer yasağı kısıtlaması getirilen ve gerekli ödemelerin yapılmasının ardından yasağın kaldırılması için FIFA'ya belgeleriyle birlikte detaylı bir sunum yapan Trabzonspor, buradan çıkacak olan karara odaklandı. Bugün açıklanması beklenen karara göre bordo-mavili yönetim iç ve dış transferde çalışmalarına yön verecek.rnrnSÜREKLİ DOSYA GELİYORrnBaşkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan "FIFA ile görüşmeler devam ediyor" dedi. Doğan, "Diğer dosyalar da araya girince 'Bunlar niye kapanmadı? sorunları çözün' diyor. Ödemeleri yaptık. En son 2.6 milyon euro Kucka ile Sosa için Milan'a verdik. Diğerleri için oyuncuların hepsine taksitlendirme yaptık. Ancak tam 'ödemeleri yaptık' diyoruz yenileri geliyor. En son Suk'un dosyası geldi. Bu oyuncular 1 lira verilmeden nasıl alınmış anlamak zor" ifadesini kullandı.rnrn.
Trabzonspor'da kritik gün 16
Yönetim, sezon başı ve devre arasında gönderdiği 14 futbolcudan yaklaşık 198 milyon TLu2019lik bir ku00e2r elde etti. Yıldız isimler gelmedi ve artık Fırtına ayağını yorganına göre uzatıyor.rnÖnceki dönemlerde 'yıldız' transferlerle kadrosunu güçlendiren Fırtına, bu sezon yaşanan maddi sıkıntılar sebebiyle Başkan Ahmet Ağaoğlu yönetiminde kemer sıkma politikası uygulamaya başladı. Futbol takımı kadrosunda büyük değişim yaşandı. Takım bütçesini düşürmek isteyen yönetim, sezon başında Uğur Demirok, Durica, Hubocan, Okay Yokuşlu, Bero, Aytaç Kara, Castillo, Shaidaev ve N'Doye ile yollarını ayırdı. Bu 9 ismin bonservisinden toplamda 9.9 milyon euro (63 milyon TL) kasasına koyan Fırtına, 8.7 milyon euro'luk (54.8 milyon TL) bir maaş yükünden de kurtuldu.rnrnGİDERLER İYİCE AZALTILDIrnDevre arasında da yılda 26 milyon 600 bin TL kazanan Burak Yılmaz, 13 milyon 700 bin TL ödenen Onur Kıvrak, 4.4 milyon TL alan Esteban ve 1 milyon 350 bin TL verilen Mustafa Akbaş ile yollarını ayıran, 13 milyon 700 bin TL ödenen Kucka'yı da Parma'ya satmak üzere olan bordo-mavililer, oyuncu giderlerinden 59.7 milyon TL'lik tasarruf sağladı. Maaş yükünü 19 milyon euro'dan 10 milyon euro seviyesine çeken yönetim, ayrıca Burak'tan 2 milyon TL ve Kucka'dan da 3 milyon euro (18.9 milyon TL) alacak. Bu hamle ile gelir-gider dengesi kuruldu.rnrnUYGUN İSİMLER ALINDIrnTeknik direktör Ünal Karaman ve oyuncu izleme ekibinin raporları doğrultusunda Trabzonspor, sezon başında kadrosunu Hosseini, Toure, Zeki Yavru, Amiri, Nwakaeme ve Ekuban ile güçlendirdi. Fırtına'nın kasasından bu isimler için toplamda 2.1 milyon euro (13.2 milyon TL) çıktı. Karadeniz ekibi yeni transferlerine de bu sezon toplamda 3.2 milyon euro (20.6 milyon TL) maaş ödeyecek.rnrn.
Trabzonspor'da kritik gün 17
Bordo-mavililer ile kampa giden 21 yaşındaki stoper Yunus Emre Çakır, gösterdiği performans ile teknik heyetin yüzünü güldürdü.rnBordo-mavililer ile kampa giden 21 yaşındaki stoper Yunus Emre Çakır, gösterdiği performans ile teknik heyetin yüzünü güldürdü. Den Haag maçında kritik hamleler yapan Yunus, idmanlarda da göze girdi.rnrn.
Trabzonspor'da kritik gün 18
Sakatlığı nedeniyle Antalya kampında takımdan ayrı çalışan Toure son yapılan topla çalışma sırasında ayağında ağrı hissetti.rnSakatlığı nedeniyle Antalya kampında takımdan ayrı çalışan Toure son yapılan topla çalışma sırasında ayağında ağrı hissetti. Bu gelişme sağlık ekibini üzerken, 29 yaşındaki stoperin Başakşehir maçına yetişebileceği dile getiriliyor.
Trabzonspor'da kritik gün 19
Sezon başından bu yana 15 (Zeki Yavru ile) futbolcu ile yollarını ayıran ve Olcay'ı kadro dışı bırakan Trabzonspor'da kadrodaki alternatif sayısı oldukça azaldı.rnSezon başından bu yana 15 (Zeki Yavru ile) futbolcu ile yollarını ayıran ve Olcay'ı kadro dışı bırakan Trabzonspor'da kadrodaki alternatif sayısı oldukça azaldı. İran Milli Takımı'nda bulunan Amiri ile Hosseini'nin yanı sıra sakat Sosa'dan da faydalanamayan teknik direktör Ünal Karaman'ın elinde denenen 10 genç hariç 18 futbol kaldı. Bu nedenle takımda alternatif arayışlarına giren 52 yaşındaki hoca; Novak'ı sol bek, Yusuf'u merkez orta saha, sağ bek Kamil Ahmet'i ise defansif orta saha mevkilerinde deniyor.rnrnİDMANLAR BAŞLIYORrnAntalya kampı sonrası dün izin yapan Fırtına, bugün saat 15.30'da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde toplanarak yeniden çalışmalara başlayacak. Sezonun ikinci yarısının açılışını çarşamba günü Balıkesirspor ile yapacak bordo-mavililer, bu maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürecek.rnrn.
Trabzonspor'da kritik gün 20
Trabzonspor yollarını ayırma konusunda anlaştığı Kucka'nın Parma'ya transferinde artık saatleri sayıyor. Slovak futbolcu için bir iki gün içinde KAP bildirimi bekleniyor.
Trabzonspor'da kritik gün 21
Trabzonsporu2019dan Parmau2019ya transfer olması an meselesi olan Juraj Kucka ile ilgili dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Bordo Mavili kulüp ile prensipte anlaşan Parma Kulübü ve Juraj Kucka daha önce İtalyan kulübü ile anlaşmaya varmıştı. Trabzonsporu2019un net olarak 2,5 milyon Euro bonservis almayı planladığı Kucka bugün valizleri ile birlikte Trabzonu2019dan ayrıldı. İtalyau2019ya uçan Kuckau2019nın önümüzdeki günlerde KAPu2019a bildirilmesi ve resmi imzayı atması bekleniyor.
Trabzonspor'da kritik gün 22
Devre arasında birçok sorunla boğuşan Trabzonspor'da Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yaptı. Şahin FIFA, Olcay ve Kucka'nın yanısıra lig ve kupadaki maçlara değinerek taraftarlara çağrıda bulundurnrnDevre arası hazırlıkları kapsamında Antalya'daki çalışmalarını tamamladıktan sonra Trabzon'a dönen bordo-mavililerde, Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin, güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini belirtti. Şahin, yaptığı açıklamada, son yılların en iyi kamp dönemlerinden birini geride bıraktıklarını söyleyerek, "Bütün futbolcular birbirleriyle kaynaştı. Kavgasız, gürültüsüz, oyuncuların birbirlerine saygı, sevgi duyduğu bir kamp dönemi oldu. Kampa getirilen genç oyuncularla ilgili teknik heyetimiz karar verecek. O da muhtemelen çarşamba günü kupada oynayacağımız Balıkesirspor Baltok maçından sonra netleşir. Bu oyuncuların zaten performansı iyi olduğu için A takıma dahil oldular. Son olarak teknik heyetimiz 4 oyuncu daha A takım kadrosuna kattı. Bir kadro yapılanmamız var. Bu yapılanmanın içinde hangisi olacak buna önümüzdeki günlerde teknik heyet karar verecek. Daha sonra zaten 1461 ve altyapımızda oynamaya devam edecekler. Başarılı olanlar yılsonu tekrar A takım kadrosunda kendilerini görecekler" dedi.rnrnSosa'nın durumu belirsizrnSakatlık yaşayan ve tedavileri devam eden Sosa, Toure ile Nwakaeme'nin durumuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Şahin, "Toure ve Nwakaeme antrenmanlara çıkıyor, Medipol Başakşehir maçına yetişecek gibi duruyor. Sosa'nın ise bir kez daha MR'ı çekilecek, ardından duruma göre karar verilecek. Her futbolcu sahada olmak ister ama bize oyuncunun sağlığı lazım. Öncelikli olan sağlık. Önümüzde daha çok maçımız var" diye konuştu.rnrnYasak, Kucka ve OlcayrnKadroda düşünülmeyen Olcay Şahan, Parma'ya transferi konusunda prensip anlaşmasına varılan Kucka'nın yanı sıra transfer yasağı konusunda da çalışmaların devam ettiğini ifade eden Şahin, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Asbaşkanımız Mehmet Yiğit Alp, Başkan Yardımcımız Ertuğrul Doğan ve başkanımız Ahmet Ağaoğlu transfer yasağı konusuyla yakından ilgileniyor. Çarşamba günü oynayacağımız Balıkesirspor Baltok maçının sonrasında bu durum netlik kazanır. Olcay Şahan ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Olcay için ay sonuna kadar zamanımız var. Kucka'nın transferi konusunda da Parma ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu konu da önümüzdeki günlerde netlik kazanır."rnrnOnur'a teşekkür ediyoruzrnHaluk Şahin, 12 ayrı sezonda aralıksız Trabzonspor formasını giydikten sonra devre arası transfer döneminde sözleşmesi feshedilen ve futbolu bırakma kararı alan Onur Recep Kıvrak'a, taraftarların veda töreni düzenlenmesini talep etmesiyle ilgili olarak ise, "Futbolu bırakma kararı kendi kararıdır. Trabzonspor olarak Onur'a katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Yönetimde oturup konuşuruz. Onay çıkarsa neden olmasın. Onur da bize hizmet etmiş bir futbolcu" ifadelerini kullandı.rnrnKazanmak istiyoruzrnKupada turu geçmeyi, Medipol Başakşehir maçından da 3 puanla ayrılmayı hedeflediklerini kaydeden Şahin, "Kupada iki ayaklı maçlar oynayacağız. Balıkesir iyi bir takım ama biz turu geçmek istiyoruz. Bekleyip göreceğiz. Ligde de bütün maçları 3 puan olarak düşünüyoruz. Medipol Başakşehir maçı da bunlardan biri. 90 dakika sonucunda gülen taraf olmak istiyoruz. Her aldığımız 3 puanın ligdeki yerimizi belli edeceği için Başakşehir karşılaşması çok önemli bir maç. Aramızda 6 puanlık fark var. Bunu 3 puana düşürmek için elimizden geleni yapacağız. Taraftar bizden iyi ve güzel şeyler bekliyor. Biz de onlara layık olmaya çalışacağız. Çok sancılı bir sezon geçiriyoruz. Taraftarımızın bunu bilmesi ve bu yönetime de güvenmesi lazım" diyerek açıklamalarını tamamladı.rnrnrnBiletler satıştarnBu arada Trabzonspor'un Ziraat Türkiye Kupası son 16 Turu ilk maçında Balıkesirspor Baltok ile oynayacağı karşılaşmanın biletleri de satışa çıktı. 16 Ocak Çarşamba günü saat 20.30'da Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda oynanacak müsabakanın bilet fiyatları şöyle: VIP Platinum; 50 TL, VIP Gold Silver; 25 TL, 1. Kategori; 10 TL, 2. Kategori; 5 TL, 3. Kategori; 5 TL ve Misafir; 5 TL.
Trabzonspor'da kritik gün 23
Trabzonsporu2019da takım içi disiplinsizlikleri nedeniyle kadro dışı bırakılan Olcay Şahan - Trabzonspor görüşmelerinde dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.rnrnBordo Mavililerin Antalya kampına dahil edilmeyen Olcay Şahanu2019ın menajeri görüşme odasına çağrılmıştı.u00a0rnrnTRABZONSPOR FESİH İSTEDİrnrnİstanbulu2019da oyuncunun temsilcisi ile bir araya gelen Bordo Mavililer alacaklarına karşılık sözleşme feshi talep etti.rnrnANLAŞMA SAĞLANAMADIrnrnBordo Mavililerin bu talebine olumlu yanıt gelmezken Olcay cephesi Trabzonsporu2019da devam etmek istediğini vurguladı.u00a0rnrnTEKLİF ORTAYA ÇIKTIrnrnTrabzonsporu2019dan 1 milyon 400 bin Euro seviyelerinde alacağı bulunan Olcay Şahan kadro dışı kararının ardından TFFu2019ye herhangi bir talepte bulunmazken Bordo Mavililer oyuncuya 200 bin Euro peşin gerisi 1,5 yıl taksitle ödeyelim teklifini yaptı. Olcayu2019a yapılan bu teklif kabul görmezken iki tarafın hangi şartlar altında anlaşacağı merak konusu oldu.u00a0rnrnGEREKİRSE 6 NUMARA OYNARIM!rnrnBordo Mavililer de Olcay cephesinde dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ederken Olcayu2019ın araya koyduğu aracılarla yönetime u201cgerekirse 6 numara oynadım, Almanyau2019da böyle yetiştimu201d dediği ve teknik heyetle görüşme talep ettiği gelen bilgiler arasında.u00a0
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *