Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Galeriler Seçim 2023 YSK oy nasıl kullanılır, resimli anlatım, videolu anlatım

YSK oy nasıl kullanılır, resimli anlatım, videolu anlatım

14 Mayıs’ta sandık başına gidecek seçmenler oy verecekleri sırada yapmaları gerekenleri merak ediyor. İşte 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek oy verme işleminin resimli anlatımı…

YSK oy nasıl kullanılır, resimli anlatım, videolu anlatım 1

Cansev Temuçin - Türkiye’de 14 Mayıs 2023 Pazar günü hem Cumhurbaşkanlığı hem de 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi yapılacak. 60 milyondan fazla seçmenin sandık başına gideceği seçimlerde 4 milyondan fazla seçmen ilk kez oy kullanacak.

YSK oy nasıl kullanılır, resimli anlatım, videolu anlatım 2

Türk seçmenler, 14 Mayıs’a saatler kala oy kullanma esnasında hangi işlemleri yapmaları gerektiğini, kaç pusulaya mühür basacaklarını ve seçimlerde kaç zarf olduğu gibi konuları merak ediyor.

YSK oy nasıl kullanılır, resimli anlatım, videolu anlatım 3

14 Mayıs 2023 Pazar sabahı saat 08.00’de başlayacak ve 17.00’de sona erecek seçimlerde iki ayrı oy pusulası bulunacak.

YSK oy nasıl kullanılır, resimli anlatım, videolu anlatım 4

İlk pusulada Cumhurbaşkanı adayları yer alacak. Muharrem İnce yarıştan çekilmesine rağmen YSK’nın kararı ile hem pusulalarda yer almaya devam edecek hem de İnce’ye atılan oylar geçerli sayılacak. İnce dışında yarışta yer alan diğer üç aday için seçmenler oy tercihlerinde bulunabilecek. Pusula sırasıyla; Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan’dan oluşacak.

YSK oy nasıl kullanılır, resimli anlatım, videolu anlatım 5

14 Mayıs 2023 seçimlerinde oy kullanılacak ikinci pusula ise 28. Dönem Milletvekillerini belirlemek için olacak. İttifaklar içerisinde yer alan ve tek başına seçime katılan siyasi partilerin yanı sıra varsa bağımsız adaylar da bu pusulada yerlerini alacak. Desteklediğiniz partiyi, ittifakı veya adayı pusula üzerinde bularak tercihinizi yapabilirsiniz.

YSK oy nasıl kullanılır, resimli anlatım, videolu anlatım 6

Oy kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan biri ise “Evet” veya “Tercih” mührünü taşırmamak olmalıdır.

YSK oy nasıl kullanılır, resimli anlatım, videolu anlatım 7

Mührü, pusulaya vurduktan sonra mühürlü taraf üstte kalacak biçimde pusulayı katlayarak zarfa yerleştirebilirsiniz. Tek bir zarf olacağı için her iki pusula da tek zarfa mühürlü tarafı üstte kalacak şekilde koyulmalıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *