Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Galeriler Seçim 2023 Depremzedeler ve öğrenciler nasıl oy kullanacak 2023?

Depremzedeler ve öğrenciler nasıl oy kullanacak 2023?

14 Mayıs 2023 günü düzenlenecek seçimlere sayılı günler kala 6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşların durumu da merak konusu oluyor.

Depremzedeler ve öğrenciler nasıl oy kullanacak 2023? 1

Fatma Müge Yücetürk - 6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş merkezli iki ayrı depremle sarsılan Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar günü sandık başına gidiyor. Bu süreçte en merak edilen konulardan biri de depremzedelerin ve depremden etkilenen öğrencilerin durumu oluyor.

Depremzedeler ve öğrenciler nasıl oy kullanacak 2023? 2

Adres değişikliği yapmak isteyen depremzedeler için 17 Mart 2023 tarihi son gün olarak belirlenmişti. Hataların düzeltilmesi için 2 Nisan’a kadar uzatılan süreçte adresini taşıyan kişiler yeni ikamet yerlerinden oylarını kullanabilecek.

Depremzedeler ve öğrenciler nasıl oy kullanacak 2023? 3

Depremzedeler ve depremzede öğrenciler adres değişikliklerini; ilgili nüfus müdürlükleri, nüfusmatik ve e-devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Depremzedeler ve öğrenciler nasıl oy kullanacak 2023? 4

Oy kullanmaya uygun olan depremzede öğrenciler de adreslerinin bulunduğu yerde sandık başına gidebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamaya göre, deprem bölgesinden diğer illere nakil olan 35 bin öğrencinin geri dönüş yaptığı açıklanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *