Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Galeriler Politika Onursal Adıgüzel neden görevden alındı?

Onursal Adıgüzel neden görevden alındı?

Dün gece yaptığı bir açıklama ile seçim sürecine zarar vermemek için görevinden istifa ettiğini duyuran Onursal Adıgüzel’in kararının sebebi merak konusu oluyor.

Onursal Adıgüzel neden görevden alındı? 1

Ali Birerdinç - Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ikinci tura kalmadığının kesinleşmesinin ardından siyaset kulislerinde hareketlilik yeniden başladı. CHP’de dün gece yaşanan istifa ise 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve sonrasında yaşananlar üzerinden değerlendirilmeye başlandı.

Onursal Adıgüzel neden görevden alındı? 2

Bilindiği gibi CHP’nin Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Onursal Adıgüzel partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Onursal Adıgüzel neden görevden alındı? 3

Siyaset kulislerinde ise bunun bir istifadan çok, görevden alma olduğu konuşuluyor. 14 Mayıs 2023 Pazar gece seçim sonuçlarının açıklaması sürecinde yaşananların Adıgüzel’in istifa sürecine zemin hazırladığı iddia ediliyor. Özellikle, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter hesabından yayınladığı “Öndeyiz” tweet’i ve CHP kanadından gelen seçimi önde götürüyoruz mesajlarının Onursal Adıgüzel’in istifa etmesinin önemli sebeplerinden olduğu söyleniyor.

Onursal Adıgüzel neden görevden alındı? 4

İşte istifa açıklaması

Onursal Adıgüzel istifa kararına dair yaptığı açıklamada, "13'üncü Cumhurbaşkanı Adayımız ve birlikte yürümekten onur duyduğum Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecine zarar vermemek adına 2018 yılından bu yana sürdürmekte olduğum, Cumhuriyet Halk Partisi Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevimden, kamuoyunda oluşan olumsuz kanaat nedeniyle, seçim akşamları sistemlerimiz çalışmasına ve hiçbir teknik aksaklık yaşanmamasına rağmen ayrılıyorum" ifadelerini kullandı.

Onursal Adıgüzel neden görevden alındı? 5

Onursal Adıgüzel kimdir?

1985 yılında Malatya’da dünyaya gelen Onursal Adıgüzel, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını ise Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde yaptı. Çeşitli özel sektöre ait şirketlerde endüstri mühendisi ve yönetici olarak faaliyet gösterdi. Evli ve bir çocuk babası olan Adıgüzel, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Onursal Adıgüzel neden görevden alındı? 6

CHP’ye ne zaman katıldı?

Adıgüzel, 2010 ile 2011 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları MYK üyesi olarak görev yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 34. Olağan Kurultayı'nda, 18. Olağanüstü Kurultayı'nda ve 36. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi üyeliğine seçildi.

Onursal Adıgüzel neden görevden alındı? 7

İstifasını duyurdu

Onursal Adıgüzel TBMM’nin 25., 26. ve 27. dönemlerinde İstanbul milletvekili olarak Meclis’te görev aldı. 26. yasama döneminde TBMM AB Uyum Komisyonu, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu, Çevre Komisyonu ve CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeliği yapmıştır. Şubat 2018'den 16 Mayıs 2023 tarihine kadar Cumhuriyet Halk Partisi Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekteydi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *