Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Galeriler İstanbul Haberleri Son Yağışların Ardından Barajlardaki Doluluk Oranı Ne Oldu?

Son Yağışların Ardından Barajlardaki Doluluk Oranı Ne Oldu?

İstanbul'da etkili olan ani sağanak yağış sebebiyle birçok ilçede sel meydana geldi. Peki yağışlardan sonra barajlardaki son durum ne oldu? Yanıtı haberimizde..

Son Yağışların Ardından Barajlardaki Doluluk Oranı Ne Oldu? 1

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış il genelinin kuzeyindeki ilçeleri adeta göle çevirdi. Başakşehir, Arnavutköy ve İkitelli'de ciddi boyutta sokaklar suyla doldu, birçok vatandaş aşırı yağış nedeniyle zor anlar yaşamıştı.

Son Yağışların Ardından Barajlardaki Doluluk Oranı Ne Oldu? 2

Uzmanlara göre ani yağışlar hayatı felç etse de barajlara yağışların faydası olacağına dikkat çekiyor. Peki İstanbul'da görülen son yağışlar barajları nasıl etkiledi? Barajlarda doluluk oranı yüzde kaç? Ani sağanak yağış barajlara iyi geldi mi? İşte merak edilen soruların yanıtı haberimizde..

Son Yağışların Ardından Barajlardaki Doluluk Oranı Ne Oldu? 3

İstanbul'da baraj doluluk oranı %28,16'ya yükseldi

İstanbul'da 06 Eylül 2023 tarihinde İSKİ tarafından alınan verilere göre barajlardaki son durumu %28,16 oldu. Bir önceki gün alınan verilere göre son yağışların etkisi barajlara %0,28 arttığı kayıtlara geçti.

Son Yağışların Ardından Barajlardaki Doluluk Oranı Ne Oldu? 4

Barajlar hala riskli seviyede

İstanbul'da görülen ani sağanak yağış, barajlara %0,28 olarak yansımış olsa da barajlardaki kuraklık tehlikesi halen devam ediyor. İSKİ ve İBB tarafından vatandaşlar su tasarrufu yapılması konusunda uyarıda bulunurken, su kesintileri ise her geçen gün artış gösteriyor.

Son Yağışların Ardından Barajlardaki Doluluk Oranı Ne Oldu? 5

Geçen yıl baraj doluluk oranı iki katıydı

İstanbul'da geçen yıl aynı tarihlerdeki verilere bakıldığında barajların doluluk oranı %56,53 seviyelerindeydi. Son 9 yılın en kurak yazını yaşayan İstanbul'da son rakamlara göre yaklaşık 1,5 aylık suyumuzun kaldığı görülüyor.

Son Yağışların Ardından Barajlardaki Doluluk Oranı Ne Oldu? 6

Barajların son durumu ne?

İSKİ tarafından alınan verilere göre İstanbul'da bulunan 10 barajın 06 Eylül 2023 tarihli raporuna göre son durumu şöyle; Alibey %15,71, Terkos %13,96, Elmalı %17,98, Darlık %42,39, Ömerli %59,68, Büyükçekmece %6,76, Sazlıdere %12,89, Istrancalar %37,43, Kazandere %10,32, Pabuçdere Barajı %5,45 seviyesinde.

Son Yağışların Ardından Barajlardaki Doluluk Oranı Ne Oldu? 7

Önemli kaynakların 5'i kuruma tehlikesi altında

İstanbul için önemli kaynaklardan olan Pabuçdere ve Kazandere Barajı'nda su seviyeleri kuruma noktasındayken, Büyükçekmece Barajı'nda kuraklık nedeniyle arazi araçları baraj üzerinde gezinti yapacak noktaya ulaştı. Terkos Barajı'nda ise kayıkçı tekneleri kuraklık nedeniyle çamura saplandı ve Sazlıdere Barajı'nda sular çekilerek bataklık haline geldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *