Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Galeriler İstanbul Haberleri Megakenti “elektrik fırtınası” aydınlattı

Megakenti “elektrik fırtınası” aydınlattı

İstanbul’da dün gece yaşanan elektrik fırtınası kentin farklı yerlerinde gözlemlendi.

Megakenti “elektrik fırtınası” aydınlattı 1

Ali Birerdinç - İstanbul’da dün gece yaşanan elektrik fırtınası kentin farklı yerlerinde gözlemlendi.

Uzun bir aradan sonra bugün yağış alması beklenen İstanbul’da gece gökyüzünü elektrik fırtınası aydınlattı. Yağış öncesinde görüldüğü bilinen elektrik fırtınası ilginç görüntüler ortaya çıkardı. O anlar İstanbulluların cep telefonu kameraları ile kaydedilirken kimi vatandaşlar ise tedirginlik yaşadı.

Megakenti “elektrik fırtınası” aydınlattı 2

Bulutlu bir havanın görüldüğü İstanbul’da geceyi elektrik fırtınalarını ışıkları gündüze çevirdi.

Yağmurdan önce görülüyor

Elektrik fırtınalarının yağmurdan önce kuru havalarda görüldüğü biliyor.

Öte yandan bilindiği gibi bugün megakentin kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 1 Eylül 2023 Cuma günü öğle saatlerine kadar etkili olacağı duyuruldu.

Megakenti “elektrik fırtınası” aydınlattı 3

Meteoroloji ne demişti?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 1 Eylül günü için yayınlanan uyarıda, cuma sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un boğaz kesimi ve doğu bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini ve bu yağışların yerel kuvvetli olacağını açıklamıştı. Meteoroloji ayrıca vatandaşları; ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olmaları için uyarmıştı.

Megakenti “elektrik fırtınası” aydınlattı 4

Valilik de uyardı

Öte yandan İstanbul Valiliği de yaptığı açıklama ile meterolojinin uyarısını tekrarlayarak kent sakinlerini sağanak yağış sonrasında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

Açıklamada: “Cuma sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un boğaz kesimi ve doğusu ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *