Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Galeriler İstanbul Haberleri İstanbul yağmura kavuşuyor! Yaz sağanağı geliyor…

İstanbul yağmura kavuşuyor! Yaz sağanağı geliyor…

Kuraklık haberleri ile sık sık gündeme gelen megakent için haftalar sonra ilk kez yağış uyarısı yapıldı.

İstanbul yağmura kavuşuyor! Yaz sağanağı geliyor… 1

Cansev Temuçin - Kuraklık haberleri ile sık sık gündeme gelen megakent için haftalar sonra ilk kez yağış uyarısı yapıldı.

Barajlardaki su seviyelerinin kritik seviyelere gerilediği megakentte İSKİ’nin aldığı tedbirler de son günlerde oldukça dikkat çekmişti. İstanbul’un uzun süredir yağış almaması kentteki baraj göllerinin kurumasına ve hatta göllerin kuruyan yerleri üzerinde ATV yarışlarının bile düzenlemesine neden olmuştu.

İstanbul yağmura kavuşuyor! Yaz sağanağı geliyor… 2

Haftalar sonra ilk yağmur haberi

Sosyal medyada yaptığı hava tahminleri ile dikkat çeken ve paylaşımları binlerce kişi tarafından takip edilen Kerem Ökten’den İstanbullulara müjde gibi bir haber geldi. Ökten, sosyal medya hesaplarından yaptığı bir paylaşım ile kentin uzun bir süre sonra yağmur görebileceğini belirtti.

İstanbul yağmura kavuşuyor! Yaz sağanağı geliyor… 3

Yaz sağanağı geliyor!

Paylaşımını bir hava tahmin fotoğrafı ile de belgeleyen Kerem Ökten, İstanbul’da 1 Eylül 2023 Cuma günü sağanak geçişleri yaşanabileceğini öngördü. Megakentte “yaz sağanağı” görülebileceğini söyleyen Ökten, yer yer yağış geçişlerinin görülebileceği bölgeleri de paylaştığı resim ile bildirdi.

İstanbul yağmura kavuşuyor! Yaz sağanağı geliyor… 4

İstanbul’un hangi ilçeleri yağış alacak?

Kerem Ökten’in İstanbul’da 1 Eylül Cuma günü yağış görülebileceğini düşündüğü yerler arasında kentin kuzey kesimleri ve boğaz çevresi yer alıyor.

İstanbul yağmura kavuşuyor! Yaz sağanağı geliyor… 5

İşte o mesaj

İşte hava tahmin uzmanı Kerem Ökten’in İstanbul'da sağanak yağmur geçişlerinin görülebileceğine dair paylaşımında yer verdiği o ifadeler: Yarın (Cuma) İstanbul'da yer yer yağış geçişleri olacak. Yaz sağanağı şeklinde…

İstanbul yağmura kavuşuyor! Yaz sağanağı geliyor… 6

Son dokuz yılın en kurak dönemi

Bilindiği gibi İstanbul’da barajlardaki su seviyesi son 9 yılın en düşük seviyesine gerilemişti. 30 Ağustos 2023 Çarşamba günü İSKİ’nin açıkladığı verilere göre İstanbul’daki barajların doluluk oranı ise yüzde 29,49 olmuştu.

İstanbul yağmura kavuşuyor! Yaz sağanağı geliyor… 7

İSKİ abonelikleri durdurmuştu

Öte yandan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) de su tüketimi tasarruf tedbirleri kapsamında, İstanbul'daki bahçe ve peyzaj sulama aboneliklerini geçici olarak durdurma kararı almıştı.

İstanbul yağmura kavuşuyor! Yaz sağanağı geliyor… 8

Göl üzerinde ATV yarışları yapılıyor

İstanbul'da özellikle Büyükçekmece Gölü'nde yaşanan kuraklık son günlerde sıklıkla gündeme geliyor. Gölün kuruyan bölgeleri üzerinde düzenlenen ATV yarışları megakentte yaşanan su sorununun boyutunu gözler önüne seriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *