Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Galeriler Gündem Sıcak hava dalgası fena geliyor! Bu saatler arasında evden çıkmayın…

Sıcak hava dalgası fena geliyor! Bu saatler arasında evden çıkmayın…

Uzmanların ardı ardına yaptığı açıklamalar yaklaşan sıcak hava dalgasını büyüklüğüne dikkat çekti. Meteoroloji ve valiliklerden peş peşe uyarı geldi.

Sıcak hava dalgası fena geliyor! Bu saatler arasında evden çıkmayın… 1

Fatma Müge Yücetürk - Uzmanların ardı ardına yaptığı açıklamalar yaklaşan sıcak hava dalgasını büyüklüğüne dikkat çekti. Meteoroloji ve valiliklerden peş peşe uyarı geldi. Türkiye’nin pek çok yerinde sağanak yağışlara bağlı su baskınları, seller ve heyelanlar yaşanırken, birçok bölgeye sıcak hava dalgası uyarısı geldi. Yüksek sıcaklıklara ilişkin bölge valilikleri ve MGM ve hava uzmanları çeşitli uyarılar içeren çok sayıda mesaj yayınlandı. Peki yüksek sıcaklıklardan etkilenecek bölgeler hangileri? Uyarılarda hangi saatler arasında dışarı çıkmaması öneriliyor?

Sıcak hava dalgası fena geliyor! Bu saatler arasında evden çıkmayın… 2

Sıcaklıklar ne kadar artacak?

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, pek çok ilde bugünden itibaren hava sıcaklıklarının 5 ila 8 derece artacağını bildirdi.

Sıcak hava dalgası fena geliyor! Bu saatler arasında evden çıkmayın… 3

Kimler risk altında?

Konuya ilişkin bir uyarı yayınlanan Meteoroloji yetkilileri, kronik rahatsızlığı olanlarla birlikte yaşlılar ve çocukların 11.00 ila 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.

Sıcak hava dalgası fena geliyor! Bu saatler arasında evden çıkmayın… 4

Sıcaklıklar kaç derece olacak?

Yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının İstanbul'da 32-36, Edirne'de 37-41, Kırklareli'de 35-39, Tekirdağ'da 32-35, Kocaeli'de 33-38, Sakarya'da 33-36, Yalova'da ise 31-33 dereceye çıkması öngörülüyor.

Sıcak hava dalgası fena geliyor! Bu saatler arasında evden çıkmayın… 5

İstanbul Valiliği de açıklama yaptı

Öte yandan yükselen sıcaklıklara karşı, İstanbul Valiliği’nden de bir uyarı açıklaması geldi. Resmi sosyal medya hesaplarından bir uyarı yayınlayan yetkililer, İstanbulluları dikkatli olmaya çağırdı. İstanbul Valiliği’nin paylaşımında; #Meteorolojik verilere göre;
Yarından itibaren bölgemizin sıcak hava dalgasının etkisine girmesi, hafta ortasından itibaren ise sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkması bekleniyor.
Sıcak çarpmasına karşı dikkatli olunmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *