Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Galeriler Gündem ÖTV oranları açıklandı! Sigaraya zam kapıda! Sigara fiyatları ne zaman artacak?

ÖTV oranları açıklandı! Sigaraya zam kapıda! Sigara fiyatları ne zaman artacak?

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından sigara tiryakilerine kötü haber de geldi. Yeni ÖTV oranlarına göre sigaraya gelecek zammın tutarı da belli oldu.

ÖTV oranları açıklandı! Sigaraya zam kapıda! Sigara fiyatları ne zaman artacak? 1

Cansev Temuçin - Bugün TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarının ardından pek çok vergi kaleminde de yeni oranlar belli oldu. Belirlenen yeni oranlar arasında alkol ve sigaraya uygulanan ÖTV de yer aldı. Peki yeni ÖTV oranı ne kadar? ÖTV zammı ile birlikte içki ve sigara fiyatları artacak mı? Sigara fiyatlarına ne kadar zam gelecek?

ÖTV oranları açıklandı! Sigaraya zam kapıda! Sigara fiyatları ne zaman artacak? 2

Enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında, alkollü içecekler ve sigarada Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarında da artış yapıldı.

ÖTV oranları açıklandı! Sigaraya zam kapıda! Sigara fiyatları ne zaman artacak? 3

Alkollü içki ve sigaranın ÖTV oranı, Yurt İçi ÜFE'ye göre belirleniyor. ÖTV artış oranı yılın ilk 6 ayında Yurt İçi ÜFE’de yüzde 14,82 oranında gerçekleşti.

ÖTV oranları açıklandı! Sigaraya zam kapıda! Sigara fiyatları ne zaman artacak? 4

Bu rakama göre alkollü içki ve sigarada ÖTV zammı yüzde 14,81 olarak belirlenmiş oldu. Gelir idaresi Başkanlığı da bu doğrultuda yeni ÖTV tutarlarını yayımladı. Zammın sigara fiyatlarına ne zaman yansıyacağı merak konusu oluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *