Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Galeriler Gündem NATO Zirvesi’nde ikinci gün: İşte güne damga vuran kare...

NATO Zirvesi’nde ikinci gün: İşte güne damga vuran kare...

NATO üyesi ülkelerin liderleri, Litvanya’da düzenlenen zirve toplantısının ikinci gününde bir araya geldi.

NATO Zirvesi’nde ikinci gün: İşte güne damga vuran kare... 1

Cansev Temuçin - NATO üyesi ülkelerin liderleri, Litvanya’da düzenlenen zirve toplantısının ikinci gününde bir araya geldi.

NATO Zirvesi toplantıları ikinci gününde devam ediyor. Zirvenin ilk gününde Cumhurbaşkanı Erdoğan; Almanya, Fransa, Kanada ve İngiltere başbakanları ve ABD başkanı Biden ile bir araya geldi. Zirvenin ikinci gününde İspanya, Hollanda ve Arnavutluk başbakanı ile görüşen Erdoğan’ın, 2019’dan bu yana gergin bir ilişki içinde olduğu Yunanistan başbakanı Miçotakis ile görüşme gerçekleştirmesi dikkat çekti.

Haberimiz devam ediyor...

NATO Zirvesi’nde ikinci gün: İşte güne damga vuran kare... 2

Miçotakis ile görüşmeye ilişkin açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi kapsamında, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüştü. 2019’dan bu yana gergin bir ilişki sürdüren iki lider, 6 Şubat depremleri sonrası ortaya çıkan yumuşak iklimin sürdürüleceği, Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi’nin bir sonraki toplantısının Selanik’te gerçekleştirilmesi konusunda anlaşıldığı bildirildi.

NATO Zirvesi’nde ikinci gün: İşte güne damga vuran kare... 3

“Tekrar bir araya gelmek harikaydı.”

ABD Başkanı Joe Biden, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la NATO Zirvesi kapsamında Litvanya'da tekrar bir araya gelmek harikaydı" ifadelerini kullandı.

Biden, sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajında ‘NATO Zirvesi’nin Türkiye’nin İsveç’in üyeliğine yeşil ışık yakma kararıyla daha tarihi bir anlam kazandığını belirtti.

Beyaz Saray da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın Vilnius'taki NATO Zirvesi kapsamındaki görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Biden'ın İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü'nün TBMM'ye sevk edilmesiyle ilgili İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı anlaşma dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ettiği" bildirildi.

NATO Zirvesi’nde ikinci gün: İşte güne damga vuran kare... 4

“Yakın ilişkilerimizi sürdüreceğiz.”

Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşmesine ilişkin "Şansölye Olaf Scholz ile NATO Liderler Zirvesi'nde bir araya gelerek Türkiye-Almanya ilişkilerini konuştuk, ittifaka verdiğimiz önemi teyit ettik. Küresel istikrar ve güvenlik ortamının tesis edilmesi çabalarında Almanya ile yakın iş birliğimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

NATO Zirvesi’nde ikinci gün: İşte güne damga vuran kare... 5

İtalya Başbakanından Erdoğan ile görüşme açıklaması

İtalya Başbakanı Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO Zirvesi’nde gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Meloni, "Vilnius zirvesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüm. Beraber, Akdeniz'in güney kıyılarına ilişkin taahhütleri güçlendirmeye yönelik ortak çıkarlar ile ülkelerimiz arasındaki iş birliğini ve ekonomik ilişkileri nasıl geliştirebileceğimizi ele aldık. Adil ve kalıcı barış için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

NATO Zirvesi’nde ikinci gün: İşte güne damga vuran kare... 6

Salona Arnavutluk lideri ile birlikte girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturumun yapılacağı salona Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile geldi. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le bir süre sohbet etti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de salona girişinin ardından tokalaştığı Erdoğan, Biden ve Stoltenberg ile sohbet etti. Toplantı sırasında Erdoğan ile yan yana oturan Zelenski, oturum öncesinde diğer ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarınca alkışlandı.

NATO Zirvesi’nde ikinci gün: İşte güne damga vuran kare... 7

Erdoğan, Biden ve Zelenski ile ayaküstü sohbet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesi kapsamında NATO üyesi ülkelerin liderleriye bir araya gelmeye devam ediyor. Erdoğan; Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı öncesinde ABD Başkanı Biden, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve Ukrayna lideri Zelenski ile bir süre ayaküstü konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *