Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Galeriler Gündem Kulüp dizisi 2. sezondaki ev nerede, kim oturuyor, konumu? Rıza Derviş Villası nerede, kimin, ne zaman yapıldı?

Kulüp dizisi 2. sezondaki ev nerede, kim oturuyor, konumu? Rıza Derviş Villası nerede, kimin, ne zaman yapıldı?

Netflix’te 2. sezonu yayınlanmaya başlayan Kulüp dizisinde yer alan ev herkesin dikkatini çekiyor. Peki Kulüp’teki ev kimin, nerede, içinde kim oturuyor, mimarı kim?

Kulüp dizisi 2. sezondaki ev nerede, kim oturuyor, konumu? Rıza Derviş Villası nerede, kimin, ne zaman yapıldı? 1

Cansev Temuçin - Netflix’te 2. sezonu yayınlanmaya başlayan Kulüp dizisinde yer alan ev herkesin dikkatini çekiyor. Peki Kulüp’teki ev kimin, nerede, içinde kim oturuyor, mimarı kim?

Başrollerinde Salih Bademci, Gökçe Bahadır, Fırat Tanış ve Barış Arduç gibi isimlerin rol aldığı Kulüp dizisinin 2. sezonunu yayınlandı. Netflix platformunda diziseverlerle buluşan dizinin 10 bölümden oluşan 2. sezonunda kullanılan bir ev ise seyircilerin dikkatini çekti. Dizide Halil Babür tarafından canlandırılan “Fikret Kayalı” karakterinin evi olarak kullanılan deniz kenarındaki ev ilginç tasarımı ile göze çarptı. 1960’lı yıllarda İstanbul’da geçen dizide yer alan evin kim tarafından yapıldığı ve içinde kimin oturduğu araştırılıyor. “Kulüp dizisinde Fikret Kayalı’nın evi nerede?” veya “Kulüp’teki o ev nerede?” gibi soruların yanıtları internet kullanıcıları tarafından merak ediliyor. İşte Kulüp dizisinin 2. sezonuna damga vuran o evin hikayesi…

Kulüp dizisi 2. sezondaki ev nerede, kim oturuyor, konumu? Rıza Derviş Villası nerede, kimin, ne zaman yapıldı? 2

Kulüp 2. sezondaki ev nerede, adı ne?

Kulüp dizisinin ikinci sezonunda yer alan ve gösterişli ve ilginç mimarisi ile dikkat çeken ev, İstanbul’un Büyükada bölgesinde yer alıyor. Nilay Örnek’in herumutortakarar isimli sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre, dizide yer alan evin ismi ise Rıza Derviş Villası olarak biliniyor. Öte yandan villanın, Rıza Derviş Evi ve Derviş Manizade Köşkü olarak anıldığı da dile getiriliyor.

Kulüp dizisi 2. sezondaki ev nerede, kim oturuyor, konumu? Rıza Derviş Villası nerede, kimin, ne zaman yapıldı? 3

Kulüp dizisindeki evin mimarı kim? Rıza Derviş Villası’nı kim, kaç yılında yaptı?

Adı Rıza Derviş Villası olan Kulüp dizisinin 2. sezonundaki evin mimarının kim olduğu da sıkça araştırılıyor. 1956 ile 1957 yılları arasında yapılan evin mimarı Sedad Hakkı Eldem. Villanın iç mimarı ise Emin Necip Uzman.

Kulüp dizisi 2. sezondaki ev nerede, kim oturuyor, konumu? Rıza Derviş Villası nerede, kimin, ne zaman yapıldı? 4

Kulüp dizisindeki villanın özellikleri ne?

Dizide en çok dikkat çeken mekanlardan biri olan Rıza Derviş Villası özellikle sahile inilen asansör benzeri yapısıyla izleyenlerin dikkatini çekmişti. Öte yandan Rıza Derviş Villası'nın Cem Yılmaz ve Ozan Güven'in başrollerini paylaştığı "Arif ve 216" filmine de ev sahipliği yaptığı biliniyor. Villa, filmde Zeki Müren'le ilgili sahnelerin geçtiği ev olarak kullanışmıştı.

Kulüp dizisi 2. sezondaki ev nerede, kim oturuyor, konumu? Rıza Derviş Villası nerede, kimin, ne zaman yapıldı? 5

Kulüp’teki evin sahibi Rıza Derviş kim?

Kulüp dizisinin 2. sezonunda yer alan Büyükada’daki Rıza Derviş Villası’na ismini veren kişinin ünlü bir ismin babası olduğu ortaya çıktı. Rıza Derviş geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden ve ünlü ekonomist ve siyasetçi Kemal Derviş’in babası.

Kulüp dizisi 2. sezondaki ev nerede, kim oturuyor, konumu? Rıza Derviş Villası nerede, kimin, ne zaman yapıldı? 6

Kulüp dizisinde ev Rıza Dervis Villası nerede, konumu ne?

Büyükada’da olduğu bilinen Kulüp dizisindeki villa, adada Hamspon Kayalıkları olarak bilinen bölgede yer alıyor. Villanın Büyükada’nın Heybeliada konumuna bakan tarafta olduğu biliniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *