Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Galeriler Gündem Çöl Sıcakları Yeniden Geliyor! İstanbul Dahil Birçok İl Sıcaktan Kavrulacak

Çöl Sıcakları Yeniden Geliyor! İstanbul Dahil Birçok İl Sıcaktan Kavrulacak

Geçen hafta ülke genelinde etkili olan çöl sıcakları yeniden geliyor. Başta İstanbul olmak üzere birçok ilde hissedilecek.

MUHABİR: Necdet Oktay Apaydın
Çöl Sıcakları Yeniden Geliyor! İstanbul Dahil Birçok İl Sıcaktan Kavrulacak 1

Hüsamettin Ozan Aslan- Geçtiğimiz hafta yurt genelinde etkili olan çöl sıcakları yeniden geliyor. Başta İstanbul olmak üzere yeniden kavrulacağız. Özellikle son günler artan orman yangınları sürerken yarın gelecek olan çöl sıcaklıklarına karşı dikkatli olmakta fayda var.

Çöl Sıcakları Yeniden Geliyor! İstanbul Dahil Birçok İl Sıcaktan Kavrulacak 2

Özellikle yarın (20 Temmuz 2023 Perşembe) başlayacak olan sıcak hava dalgası Türkiye'nin batı bölgesinde etkili olması bekleniyor. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan tarafından "Perşembe gününden itibaren aşırı çöl sıcaklarının etkili olacağını ve Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri aşırı sıcaklar ile çöl sıcağının etkisi altında geçeceğini" açıklandı.

Çöl Sıcakları Yeniden Geliyor! İstanbul Dahil Birçok İl Sıcaktan Kavrulacak 3

Çalışkan'ın konuşmasının devamında; Ardından hafta başında Pazartesi ve Salı günü hava sıcaklıklarında biraz düşüş yaşanacak. Sonra ikinci bir sıcak hava dalgası daha gelecek. Hatta o en sıcağı olabilir. Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, İstanbul yani Batı bölgelerde etkili olacak. Akdeniz'de de aynı şekilde etkili olacak." ifadelerinde bulundu.

Çöl Sıcakları Yeniden Geliyor! İstanbul Dahil Birçok İl Sıcaktan Kavrulacak 4

İstanbul'da özellikle Cuma günü 38 dereceyi göreceğini belirten Çalışkan, "Rüzgarların zayıflaması ve sıcaklıkların artmasıyla İstanbul'da aşırı sıcaklar etkili olacak" dedi.

İzmir'in 39 derece, Çanakkale'nin 40 derece, Aydın'ın 42 derece, Antalya'nın 41 ve Ankara'nın 35 dereceleri göreceğini söyleyen Çalışkan, "Gün içinde mümkün olmadıkça güneşten sakınmak gerekiyor" dedi.

Çöl Sıcakları Yeniden Geliyor! İstanbul Dahil Birçok İl Sıcaktan Kavrulacak 5

Sıcak hava dalgası, bugünden (19 Temmuz Çarşamba) itibaren tüm yurtta etkili olacak. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *