Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Galeriler Gündem Çalışmalar başlatıldı… Üç ilin sınırları değişebilir!

Çalışmalar başlatıldı… Üç ilin sınırları değişebilir!

Yerel seçimler öncesinde yapılacak çalışmalar ile üç ilin sınırlarında değişiklik yapılabileceği belirtildi.

Çalışmalar başlatıldı… Üç ilin sınırları değişebilir! 1

Cansev Temuçin - Yerel seçimler öncesinde yapılacak çalışmalar ile üç ilin sınırlarında değişiklik yapılabileceği belirtildi.

MİDAS projesi kapsamında başlatılan çalışmalar ile illerin sınırlarının yeniden belirlenmesine yönelik ilk adım atıldı. Bu bağlamda proje kapsamında ilk olarak üç ilde çalışmalar yapılacak. İşte o iller…

Çalışmalar başlatıldı… Üç ilin sınırları değişebilir! 2

İşte o üç şehir!

Mülki İdari sınırların Güncellenmesi ve Sayısallaştırılması Projesi (MİDAS) uygulamaya geçti. Buna göre, ilk olarak Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinde sınırların yeniden belirlenmesine yönelik faaliyetlerde bulunulacak.

Çalışmalar başlatıldı… Üç ilin sınırları değişebilir! 3

Proje nasıl uygulanıyor?

MİDAS Projesi kapsamında yapılacak çalışmalar ile Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde incelemeler yapılacak, arşiv kayıtları incelenecek. Kaymakamlık ve valiliklerin arşivlerindeki belgeler incelendikten sonra üç ilin idari sınırları bir kez daha belirlenecek. Bu çalışma kapsamında köylerin ve meraların da sınırları yeniden çizilecek.

Çalışmalar başlatıldı… Üç ilin sınırları değişebilir! 4

Ne zaman tamamlanacak?

Proje için çalışmalara başlayan ekipler sahaya inerek evrak taramalarına başladı. Trakya bölgesinde yer alan bu üç ilin arazi şartlarının elverişli olması nedeniyle projenin bu kentlerden başladığı öğrenildi. MİDAS Projesi’nin kısa bir süre içerisinde diğer illere de yayılacağı ve 2024 yılına kadar tamamlanacağı öğrenildi.

Yerel seçimler nedeniyle mi hız verildi?

Çalışmanın 2023 yılının mart ayında düzenlenecek yerel seçimlerle ilişkili olarak yürütüp yürütülmediği ise bilinmiyor.

Çalışmalar başlatıldı… Üç ilin sınırları değişebilir! 5

MİDAS projesi nedir?


MİDAS projesi, Türkiye’nin mülki idari sınırlarının güncel ve sayısal olarak belirlenmesini amaçlayan bir projedir. Proje kapsamında, il, ilçe, belde, köy ve mahalle gibi idari birimlerin sınırları harita üzerinde net bir şekilde çizilecek ve veri tabanına kaydedilecektir. Böylece, idari sınırlarla ilgili karışıklıkların önüne geçilmesi ve kamu hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulması hedeflenmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *