Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Galeriler Gündem Araç sahiplerine kötü haber! MTV yüzde yüz arttı!

Araç sahiplerine kötü haber! MTV yüzde yüz arttı!

TBMM’ye sunulan torba yasada yapılan düzenleme ile yeni araçlar 2023 yılında iki kere MTV ödeyecek.

Araç sahiplerine kötü haber! MTV yüzde yüz arttı! 1

Cansev Temuçin - AK Parti tarafından bugün TBMM’ye sunulan torba yasada pek çok alanda yeni düzenlemelere gidildi. Memur maaşlarının yanı sıra MTV oranlarında yapılan düzenleme de büyük ses getirdi. Kanun teklifine göre, 2023 yılında ödenecek MTV iki katına çıkarıldı.

Araç sahiplerine kötü haber! MTV yüzde yüz arttı! 2

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler yeni düzenlemenin detaylarını paylaştı. Buna göre, 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ile birlikte mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için alınacak Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) iki katına çıkarıldı.

Araç sahiplerine kötü haber! MTV yüzde yüz arttı! 3

Güler konu ile ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: "17 maddelik hazırladığımız teklifte kurumlar vergisi ve MTV'de yeni düzenlemeler yapıyoruz, vergi kanunlarımızda yer alan bazı istisnaların kaldırılması yönünde değişiklikler öneriyoruz. Ayrıca vergi kanunlarında yer alan bazı maktu vergi tutarlarının GSYH içindeki paylarının azaldığını dikkate alarak, maktu tutarların güncellenmesine imkan verecek şekilde yetki düzenlemelerini öngörüyoruz" dedi.

Araç sahiplerine kötü haber! MTV yüzde yüz arttı! 4

Düzenlemenin sıfır araçlar ve trafiğe kayıtlı tüm araçlar için geçerli olacağı belirtildi. Bu düzenleme sonrasında araç fiyatlarında büyük zamların kapıda olduğu öngörülüyor.

Araç sahiplerine kötü haber! MTV yüzde yüz arttı! 5

Motorlu taşıtlar vergisi ne demek?

Motorlu taşıtlar vergisi, Karayolları Trafik Kanunu'na göre trafik şube veya bürolarına kayıt ve tescil edilmiş bulunan motorlu kara taşıtları; Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne kayıt ve tescil edilmiş olan uçak ve helikopterler, liman veya belediye siciline kayıt ve tescil edilmiş olan motorlu deniz taşıtlarının tabi olduğu vergilendirmedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *