Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Galeriler Ekonomi Bankalar kemer mi sıkıyor? Sıfır faizli krediler kaldırıldı mı?

Bankalar kemer mi sıkıyor? Sıfır faizli krediler kaldırıldı mı?

Seçim belirsizliği bankacılık sektörünü de harekete geçirdi. Son yapılan düzenlemelerle sıfır faizli kredilerin kaldırıldığı iddia edildi.

Bankalar kemer mi sıkıyor? Sıfır faizli krediler kaldırıldı mı? 1

Cansev Temuçin - Bankacılık sektöründe yeni düzenlemeler geliyor. Kemer sıkma politikası uygulayan bankaların, sıfır faizli kredileri kaldıracağı iddia edildi.

Bankalar kemer mi sıkıyor? Sıfır faizli krediler kaldırıldı mı? 2

Bankalardan, 28 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu öncesinde ilginç hamle.

Bankalar kemer mi sıkıyor? Sıfır faizli krediler kaldırıldı mı? 3

Sektörde görev yapan isimlerden alınan bilgiler göre, bankalar tarafından verilen sıfır faizli krediler için yeni düzenlemeler yapılacağı öğrenildi.

Bankalar kemer mi sıkıyor? Sıfır faizli krediler kaldırıldı mı? 4

Sıfır faizli kredilerin tamamen kaldırılacağı iddia edilirken, kredi alma ve kredi kartı başvuru işlemlerinde de daha sıkı denetimler yapılacağı söyleniyor.

Bankalar kemer mi sıkıyor? Sıfır faizli krediler kaldırıldı mı? 5

Peki bankalar neden böyle bir yol izledi? Seçim belirsizliği nedeniyle piyasaların yaşadığı tedirginlik nedeniyle mi sektörde böyle bir düzenlemeye gidildiği bilinmezken, yapılacak yeniliklerin yıl sonuna kadar devam edebileceği aktarıldı.

Bankalar kemer mi sıkıyor? Sıfır faizli krediler kaldırıldı mı? 6

Sıfır faizli kredi nedir?

Faizsiz (sıfır faizli) ihtiyaç kredisi, bankalar tarafından verilen ve faiz oranı olmayan ya da sıfır olan bir kredi türüdür. Bu kredi türü, insanların ihtiyaçlarını karşılamak için kullanabilecekleri bir miktar nakit imkanı sunar. Faizsiz ihtiyaç kredisi almak isteyen kişilerin bu fırsatı sunan bankalara müracaat etmeleri gerekir. Bankalar, kredi almak isteyen kişilerin maddi durumlarını ve kredi kullanım amaçlarını inceler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *