Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Ara
Damga Esenyurt Haberleri Gülşah Güler: Oğlumun şansına inandım

Gülşah Güler: Oğlumun şansına inandım

Esenyurt Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi Muhtarı Gülşah Güler, oğlunun şansına inanarak aday olduğunu söyledi. Uzun süre eczane kalfası olarak çalıştığı için mahalleli ile daha yakından bağ kurduğunu ve onlarla aile gibi olduğunu belirten Muhtar Güler, "15 yıl boyunca eczane kalfası olarak çalıştım. Muhtar olursam insanlara daha çok yetebileceğimi düşündüm. Oğlumun şansına inanarak aday oldum ve kazandım" dedi

Okunma Süresi: 4 dk

Barbaros Hayrettin Paşa Mahllesi Muhtarı Gülşah Güler Damga'ya konuştu. 1979 yılında Düzce’de dünyaya geldiğini belirten Güler, "15 yıl boyunca eczane kalfası olarak çalıştım. 2015 yılından beri muhtarlık görevini yapıyorum. Eczanede çalışırken insanlara yardım etmeyi çok seviyordum. Muhtar olursam insanlara daha çok yetebileceğimi düşündüm. Oğlumun şansına inanarak aday oldum ve kazandım. Bu şekilde başlamış oldum" açıklamasını yaptı.


Sorumluluğumuz fazla

"Verilen sorumluluğumuz dışında çok fazla sorumluluğumuz var. İnsanlara yetebilmek için yasanın çokça ilerisinde çalışıyoruz" diyen Güler, "Ailelere dokunabilmek ve dirsek dirseğe olabilmek önemlidir. Kadınlarımız her konuda daha duyarlı olduğu için bu sebepten bende bir kadın muhtar olarak 24 saat boyunca dışardayım. Koltuğumda oturmayı değil, mahallemdeki sorunları, insanların sıkıntılarını daha yakından anlayabilmek için dışarda koşuşturmayı tercih ediyorum. 9 yıl boyunca burada çalıştığım için insanlar beni çok iyi tanıyor. Bu yüzden mahallemle aile gibi olduk diyebilirim" ifadelerini kullandı.

Barbaros Hayrettin Paşa Mahllesi Muhtarı Gülşah Güler


Gece gündüz çalışıyoruz

Projelerinden de bahseden Güler, "Her akşam geç saatlerde mahallemdeki sokakları gezerim. Lambalarda sıkıntı veya arza gibi bir durum var mı diye kontrol ederim. Daha çok yardımlarda bulunuyorum. Hasta ziyaretlerini sık sık yaparım. Şuana kadar 120 araçla mahalledeki ihtiyaç sahiplerine oyuncak, kıyafet ve gıda yardımlarında bulundum. Beylikdüzü’nde Kader Mahkûmları Derneği’yle yıllardır çalışıyorum. Cezaevinde elbise, gıda ve kitap gibi ihtiyacı olanlar, bunları mektup şeklinde bize ulaştırıyor. Bizde bunları toplayıp onlara ulaştırıyoruz. Annesini veya babasını kaybeden çocuklarımız oluyor. Bu durumda babaanne veya anneanne bakamayınca çocukta ebeveynin yanına gönderiliyor. Çocuğun gerekli ihtiyaçlarını mektup yoluyla tespit edip buradan onun mamasını, bezini, kıyafetini, oyuncaklarını, boyama kitaplarını hazırlayıp gönderiyorum" bilgisini verdi.

 

Barbaros Hayrettin Paşa Mahllesi Muhtarı Gülşah Güler



70 aileye 500 TL yardım

Bir hayırseverin desteğiyle pandemi boyunca her ay 70 aileye beş yüz lira para yardımı yaptıklarını dile getiren Muhtar Güler, "Sınırlarımın dışında da yardım etmeyi seven biriyim. Siirt’ten bir okulumuzun müdürü bana ulaşıp öğrencilerin kitap ihtiyacı olduğunu söyledi. Şuanda bir koli kitap hazırladım onlara ulaştıracağım. Bir hayvan sever olarak dışardaki canlarımızı da asla unutmuyorum. Onlar için gazete, battaniye ilaç ve mama yardımında bulunuyorum. Kolumun yetişebileceği, zor durumda olan insanlarımıza ulaşmak istiyorum. Her muhtarımız mahallesine ve çevresine yetebilse hiçbir sıkıntımız kalmayacak" dedi.

Barbaros Hayrettin Paşa Mahllesi Muhtarı Gülşah Güler


Sağlık ocağımız yok

Mahallenin sıkıntılarından da bahseden Gülşah Güler, "Nüfusumuz şuan 30 bine yaklaşmak üzere. Mahallemizin en büyük sıkıntısı, bir sağlık ocağımız yok. İlkokulumuz yoktu yeni yapıldı. Henüz faaliyete geçmedi. Sadece bir parkımız var. Onun içinde de kafe yapıldığı için yeşil alan sıkıntımız var. Yaşlılarımızın vakit geçirebileceği yeşil bir alanımız yok. Sosyal faaliyetlerde de sıkıntılarımız mevcut. Sadece bir tane kültür merkezimiz var. Oda çok küçük olduğu için aktiviteler yapılmıyor. Şu anlık sıkıntılarımız bunlardan ibaret" diye konuştu.



KADINLARIMIZ HER YERDE OLMALIDIR

Kadın muhtar olmanın avantaj ve dezavantajlarını özetleyen Gülşah Güler, "Kadınlar bu ülkede her yerde olmalı. Nasıl evde olabiliyorsak çocuk bakabiliyorsak ülkenin her yerinde olmalıyız. Bu belediye başkanı da, meclis üyesi de, muhtar da olabilir. Kadının olduğu her yerde hayat vardır. Çünkü biz kadınların ufku daha açık oluyor. Erkek muhtarlara göre biz kadın muhtarlar daha aktif görünüyoruz. Çünkü her işe daha ayrıntılı bakıyoruz. Bu yüzden ufku geniş bir toplum için kadınlarımız her yerde olmalıdır. Bastırılmış ataerkil bir toplum olduğumuz kadınlarımız erkek muhtarlara karşı oturup sıkıntılarını dile getirmekte zorluk çekiyor. Ama biz kadın muhtarlara sıkıntılarını daha rahat bir şekilde dile getirebiliyorlar. Onlara daha çok dokunabiliyoruz" dedi. Güler, yeniden adaylık konusunda da "Hizmet için, hakkaniyetli olabilmek için çok çalışmak gerekiyor. Seçim esnasında mahallem benim için benden daha çok çalıştı. Bu yüzden beni yeniden uygun görürlerse görevime devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

ZEHRA ÇELİK

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *