Şirketten yapılan açıklamaya göre, RX Tüyap organizasyonunda yapılacak fuar, Türkiye'nin yanı sıra dünya genelinden sektör temsilcilerini bir araya getirecek.
Ağaç kesme, işleme ve CNC makineleri, elektrikli ve mekanik el aletleri, kesici takımlar ve ahşap teknolojileri gibi alanlarda faaliyet gösteren lider firmaların en son ürün ve hizmetlerini sergileyeceği etkinlikte, 300'den fazla firma ve firma temsilciliği ile yaklaşık 5 bini uluslararası olmak üzere 27 binden fazla ziyaretçi bekleniyor.
Orta Doğu, Balkanlar, Kuzey Afrika, Rusya ve çevresindeki ülkelerin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, İngiltere, Polonya, İtalya, Fransa, İspanya, İsrail, Sırbistan, Ürdün, Lübnan, Cezayir, Tunus ve Fas dahil 70'ten fazla ülkeden de online ziyaretçi kaydı alındı.
Katılımcı firmaların en yeni teknolojilerini ve yenilikçi çözümlerini sunacağı fuar, ziyaretçilere sektörün önde gelen oyuncularıyla tanışma, iş bağlantıları kurma ve en güncel gelişmeleri öğrenme fırsatı sunacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen RX Tüyap Genel Müdürü Berkan Öner, WoodTech Fuarı'nın 37 yıldır Türk ağaç işleme makineleri sektörüne büyük katkılar sağladığını belirtti.
Öner, "Fuar sektördeki yeniliklerin tanıtıldığı, teknolojik gelişmelerin paylaşıldığı ve profesyonellerin bir araya geldiği bir platform olarak önemli bir rol oynuyor. Katılımcılar, burada yeni iş bağlantıları kurarak işlerini büyütme fırsatı bulurken, ziyaretçiler de en son teknolojiye ve trendlere erişim imkanı buluyor." değerlendirmesinde bulundu.
Önceki yıllarda düzenlenen fuarlardaki memnuniyet oranlarını bu yıl da artırarak sürdürmeyi hedeflediklerini kaydeden Öner, "Katılımcı sayımızı artırarak, sektördeki en son yenilikleri daha geniş bir kitleyle buluşturmak istiyoruz. Ziyaretçi profilimizde sektördeki profesyoneller ve karar vericiler yer alıyor. Bu yıl özellikle Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya bölgelerinden yabancı ziyaretçilerin fuarımıza yoğun ilgi göstermesini bekliyoruz. Bu bölgelerdeki firmaların, Türkiye'nin stratejik konumunu kullanarak yeni iş fırsatları yaratmak isteyeceklerini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Toktaş da fuarların ihracatın artması ve yeni pazarların keşfedilmesindeki rolüne dikkati çekti.
Toktaş, "WoodTech Fuarı, katılımcılarına hedef pazarıyla doğrudan temas kurma, ağaç işleme makinelerindeki en son gelişmeleri öğrenme, bilgi alışverişinde bulunma, markalarını güçlendirme ve yeni iş bağlantıları kurma gibi önemli fırsatları beraberinde getiren sektörün en büyük fuarı olma yolunda ilerliyor. 37 yıllık köklü geçmişiyle sektördeki önemini koruyan WoodTech Fuarı, sektör paydaşlarının bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunması ve dünya pazarına açılma imkanı yakalaması açısından kritik bir platform olma özelliğini sürdürüyor." açıklamasında bulundu.