Türkiye genelinde 30 sektörel ve bölgesel dernek ve bunlara bağlı 9 bin 300 sanayiciyi temsil eden MHGF, uzun yıllardır belli bir aralığa sıkışmış tekstil ve hazır giyim ihracatını bu kapandan kurtarmak amacıyla önemli bir organizasyona imza atıyor. İKÜ ile iş birliğiyle 16-17 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek İstanbul Uluslararası Tekstil ve Hazır Giyim Zirvesi'nde sektör temsilcileri, küresel ve ulusal tedarikçiler, akademisyenler, bölgesel kanaat önderlerini bir araya getirecek olan MHGF, 2017 yılında "Anadolu'da Yatırım ve İstihdam Seferberliği" adıyla başlattığı bölgesel çalıştayları da bu zirveye taşıyarak Anadolu'daki üreticiyi dış pazarlarda yeni oyuncu olarak kazandırıp, ihracata yükselen bir ivme, ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.
Öncelik üretim
Zirve ile ilgili bir değerlendirmede bulunan MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, üretim, istihdam ve ihracatın ülkemizin ve iş dünyamızın en önemli üç başlığı olduğuna dikkat çekerek, “Tekstil ve hazır giyim, bu üç başlığı da bulunduran, Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 20’sini gerçekleştiren, kadın istihdamında öncü, ekonomimiz için stratejik öneme sahip bir sektördür” diye konuştu.
Anadolu rol olacak
Anadolu'yu kalkındıracaklarını da anlatan Öztürk, “Hazır giyim son yıllarda doğal kümelenme ile özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerimiz başta olmak üzere Anadolu’ya yayılmaktadır. İstanbul Uluslararası Tekstil ve Hazır Giyim Zirvesi, bu üreticilerimizin kendi aralarında bir iş ağı oluşturup, birbirlerini tamamlamalarına, diğer yandan da uzun süredir belli aralıkta tıkanan ihracatımızın yeni ve etkin oyuncularla bir atılım yapmasına zemin hazırlayacaktır. Bu önemli organizasyon, iş dünyası, küresel gruplar ve Türkiye’nin marka değeri yüksek ve bölgede hakim olan zincir mağazalarının tedarik bölümlerinin de bir arada olduğu, üniversite-sanayi işbirliğini kapsıyor” dedi.
Çözüm ortakları buluşacak
Gençleri iş dünyasına hazırlayan kurumların sektörle birlikte hareket etmesi ve iç içe olması, teori ile pratiğin bir araya getirilmesi amacıyla organizasyonu özellikle bir üniversitede düzenlediklerini belirten Öztürk, zirvenin kamu, sektörel sivil toplum kuruluşları, üye sanayiciler, tedarikçiler, akademisyenler ve çözüm ortaklarını buluşturacağını ifade etti.
Kimler konuşacak?
İki gün boyunca küresel rekabet, pazarlara erişim, sürdürülebilirlik, kalite, yenilikçilik, tasarım, otomasyon, e-ticaret ve dijitalleşme gibi sektörün en önemli konu başlıklarının ele alınacağı zirvenin 16 Nisan 2019 Salı günü yapılacak ve T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da davetli olduğu açılış programında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan, TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski de birer konuşma yapacak.
HABER MERKEZİ