Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Ekonomi Kamu bankalarından konut kredisi mi geliyor? 1,49 faiz oranı doğru mu? Ev alacaklara müjde!

Kamu bankalarından konut kredisi mi geliyor? 1,49 faiz oranı doğru mu? Ev alacaklara müjde!

Düşük faizli konut kredisinin faiz oranları açıklandı mı? Hangi bankalar düşük faizli konut kredisi verecek? Kimler kredi kullanabilecek? Düşük faizli konut kredisinden yararlanmak için hangi şartları sağlamak gerekiyor? İşte tüm detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Emre Kulcanay
Okunma Süresi: 2 dk

Geçtiğimiz günlerde sektörel kaynaklar tarafından paylaşılan bir haber sosyal medyada hızla yayılmaya başladı. Kamu bankalarının özel bir konut kredisi teklifi hazırladığını iddia eden haber, medyanın gündemine oturdu.

Haberde bir çok kişinin merakla beklediği düşük faizli konut kredisi için başlatılan çalışmaların son aşamalarına gelindiği iddia edildi. Ev sahibi olmak isteyenler için kaçırılmaz bir fırsat olması beklenen düşük faizli konut kredisi uygulamasının hangi bankalar tarafından verileceği de açıklandı.

Hangi bankalar düşük faizli konut kredisi verecek?

Yapılan haberde "kamu bankası" olarak bahsedilen bankaların; Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım olduğu açıklandı. Bu bankaların sağlayacağı kredi faiz oranının ise yüzde 1,49 oranında olacağı öğrenildi.

Ortalama faiz oranının yarısı bile değil!

Merkez Bankasından alınan verilere göre şu an Türkiye'de ortalama konut kredisi faizi yüzde 3,6 seviyesinde. Yeni konut kredisi ile açıklanan 1,49 oranı, ortalamanın yarısının bile altında olması sebebiyle ev sahibi olmak isteyen vatandaşları sevindirdi.

Aylık taksit 17.900 TL

Açıklanan yeni kampanya ile 1 milyon TL kredi kullanan bir vatandaş, aylık 17.900 TL ödeyerek ev sahibi olabilecek. Merkez Bankası verileriyle karşılaştırıldığında, kampanyadan yararlanmayan bir kişinin aylık ödemesi gereken taksit tutarı ortalama 36.500 TL civarında olacaktı.

Kimler düşük faizli konut kredisi kullanabilir?

Paylaşılan haberde bahsi geçen konut kredisini kimlerin hangi şartlarda kullanabileceği de açıklandı. Buna göre kampanyadan yararlanması hedeflenen ilk grup daha önce hiç ev sahibi olmamış yeni evli çiftler.

Bununla birlikte daha önce evi olan fakat en az 6 ay önce satmış olan kişiler de kampanyadan yararlanabilecekler arasında.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *