Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Ekonomi Emeklilere 29 Ekim ikramiyesi verilecek mi? 29 Ekim ikramiyesi detayları

Emeklilere 29 Ekim ikramiyesi verilecek mi? 29 Ekim ikramiyesi detayları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi hakkındaki detaylar merak ediliyor. 2023 senesinde Cumhuriyet'in 100. Yılı nedeniyle emeklilere tek seferlik 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödenmişti. Peki emeklilere bu sene de 29 Ekim ikramiyesi verilecek mi? Bu sene emekliye 5000 TL ikramiye ödemesi yapılacak mı?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Emekli vatandaşlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyelerinin bu sene de verilip verilmeyeceği araştırılmaya başladı. Cumhuriyet'in 100. Yılı sebebiyle geçtiğimiz sene Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışma sonrası emeklilere 5000 TL ikramiye verilmişti. Peki bu sene de emekliler 5 bin TL ikramiye verilecek mi?

emeklilere 29 ekim'de ikramiye verilecek mi?


Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz'den konu hakkında açıklama geldi ve geçtiğimiz sene Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla emeklilere verilen ikramiyenin devam ettirilmesini istedi.

Tokgöz, yapmış olduğu yazılı açıklamada, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünün geçtiğimiz sene bütün yurtta coşkuyla kutlandığını ifade etti. 100. yıl dönümü için emeklilere daha önce tek sefer için 5 bin lira ödeme yapıldığını hatırlattı.

 Tokgöz, açıklamanın devamında şöyle dedi:

"Geçen yıl Cumhuriyet Bayramı'nda yapılan 5 bin liralık ödeme sayesinde birçok emekli kışa elinde ilave bir miktar parayla girdi. "Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle emeklilerimize verilen ikramiyenin adının 'Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi' olarak konulup, her yıl bir maaş tutarında verilmesini talep ediyoruz. Bu uygulama milyonlarca emeklimizi ziyadesiyle memnun edip, onların Cumhuriyet Bayramı'nı daha bir coşkuyla kutlanmasına katkı sağlayacaktır."


Ramazan ve Kurban bayramlarında 2 kez yaklaşık 17 milyon emeklinin emeklinin ikramiye aldığı biliniyor.

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet'in 100. Yılı dolayısıyla, üçüncü defa ikramiye ödemeleri gerçekleştirilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından geçtiğimiz sene yapılan düzenlemenin bu sene de yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor.

Ancak ödemelerin yapılmasına karar verilmesi durumunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulacağı tahmin ediliyor.

Bayram ikramiyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından genellikle bayramdan 1 hafta önce hesaplara aktarılmakta.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *