Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Ekonomi 2024 İUP maaşları yattı mı, ne zaman yatacak? İşgücü Uyum Programı (İUP) maaşları ödenme tarihi

2024 İUP maaşları yattı mı, ne zaman yatacak? İşgücü Uyum Programı (İUP) maaşları ödenme tarihi

Vatandaşlar tarafından "İUP maaşları ne zaman yatacak, yattı mı?" sorusu merak ediliyor. İşgücü Uyum Programı (İUP) maaşlarının ödeneceği tarih sorgulanıyor. Peki 2024 İUP maaşları yattı mı, ne zaman ödenecek? İşte merak edilenler...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

İUP maaşı ödeme tarihinin ne zaman olacağı sorgulanıyor. İUP, İŞKUR tarafından yürütülen ve işsiz bireylerin istihdam edilebilirliklerini artırmak için uygulanan bir eğitim ve rehberlik programı olarak biliniyor. Program ilk maaş dönemine giriyor. Programın halkın mevcut işgücü piyasasına uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla ortaya çıktığı bilinmekte. Peki İşgücü Uyum Programı (İUP) maaşı ne zaman yatacak?


İUP MAAŞLARI YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?


İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında çalışanların maaşlarının ne zaman yatacağı henüz net olarak belli değil. Fakat maaş ödemelerinin ilerideki günlerde hesaplara yatırılması beklenmekte.

Konu ile ilgili olan kurumlar, yakın zamanda resmi bir açıklama yapacaklarını ilan etti. Yapılacak olan ödemeler, programda çalışılan gün sayısına göre hesaplanacak. Ekim ayından itibaren ise maaşlarda artış yapılacağı ve aylık miktarın 12 bin TL'ye yükseleceği belirtiliyor​.

İUP NEDİR, AMACI NEDİR?

iskur1.webp
İUP, işsiz vatandaşlara maddi destek de sağlamakta.

Mesleki Eğitim amacı olan program, işsiz bireylere teorik ve uygulamalı derslerle mesleki eğitim vermektedir. Ayrıca eğitim sürecinde bireylerin becerileri yükseltilir ve onların istihdam edilebilirlikleri de artırılır.

Bunun yanı sıra maddi destek de sağlanır. Eğitim süresince katılımcılara cep harçlığı anlamında yardımcı olunur. Bu sayede işsiz bireylerin geçimlerini sağlamaları da kolaylaşır. Ayrıca istihdam da sağlanmış olur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *