Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Eğitim Öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı? 2024 Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları belli oldu mu?

Öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı? 2024 Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları belli oldu mu?

20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığı merak ediliyor. Bekleyiş sürerken, gözler MEB'ten gelecek olan açıklamalara çevrilmiş durumda. Uzun süredir beklenen MEB öğretmen mülakat sonuçları için adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakan Tekin'in açıklamalarını takip ederek, internette sorgulamalar yapıyor. Peki öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı? İşte 2024 sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları hakkında merak edilenler tüm detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Öğretmenlik mülakat sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığı öğretmenler tarafından merak ediliyor. “20 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı?” sorusu gündemde olan konular arasında yer alıyor. 

MEB tarafından 20 bin öğretmen ataması için başvuruların gerçekleştirilmişti. Yapılan sözlü sınavlar ise 1 Temmuz 2024 tarihinde tamamlandı. Adayların katılım gösterdiği 20 bin öğretmen sözlü sınavlarının ardından gözler sonuçlara çevrildi. Peki sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?


ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


Sınav sonuçları hakkında henüz resmi olarak yeni bir açıklama gelmedi. Ancak sözlü sınav sonuçları bütün adayların sözlü sınav süreçlerinin bitişinin ardından duyurulacak. 

Sınava katılan adaylar ise sonuçlarını kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecek. 

Bakan Tekin'den de konu hakkında açıklama gelmişti. Bakan Tekin yaptığı açıklamada, "Danıştay'dan karar çıktığı an atamalar yapılacak. " ifadesini kullanmıştı.


MÜLAKAT SONUÇLARI NEREDEN SORGULANIR?

Öğretmenlik mülakat sonuçları ile ilgili Bakan Tekin ve MEB'ten yapılan açıklamalar takip ediliyor.


Sözlü sınav sonuçları tüm öğretmen adayları tarafından merak ediliyor. Tüm adayların sözlü sınav süreçlerinin tamamlanmasının ardından sonuçlar ilan edilecek. Sonuç tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak açıklandığında adaylar sonuçlarını e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleri vasıtasıyla öğrenebilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *