Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Eğitim 29 Ekim kutlamaları iptal mi? Okullarda 29 Ekim kutlamaları, etkinlikleri yapılacak mı?

29 Ekim kutlamaları iptal mi? Okullarda 29 Ekim kutlamaları, etkinlikleri yapılacak mı?

Okullarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programının iptal edilip edilmediği merak ediliyor. Ankara'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.'ye (TUSAŞ) terör saldırısı gerçekleştirilmesinin ardından 29 Ekim kutlamaları ile ilgili açıklama gelip gelmediği sorgulanıyor. Peki 29 Ekim kutlamaları iptal mi? Okullarda 29 Ekim kutlamaları, etkinlikleri yapılacak mı? İşte merak edilenler...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

29 Ekim kutlamalarının iptal olup olmadığı 23 Ekim'de gerçekleşen hain terör saldırısı sonrası merak ediliyor. Ülkemizde 5 şehit ve 19 yaralımızın üzüntüsü yaşanırken, Salı gününe denk gelen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda etkinlik ve kutlamaların olup olmayacağı sorgulanıyor. Peki 29 Ekim kutlamaları iptal mi?

29 EKİM KUTLAMALARI İPTAL Mİ?

29 Ekim için her sene etkinlikler ve kutlama programı yapıldığı bilinmekte. Bu sene de gerçekleşecek olan 29 Ekim kutlama programı açıklanmıştı. Fakat Ankara'da meydana gelen hain terör saldırısı nedeniyle illerin belediyelerinden 29 Ekim kutlamalarının iptal edildiği açıklaması geldi. 


OKULLARDA 29 EKİM KUTLAMASI YAPILACAK MI?

Okullarda kutlama yapılıp yapılmayacağı hakkında ise Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz bir açıklama gelmedi. Ancak Bakanlıktan açıklama geldiğinde sayfamızda yer vereceğiz.

İşte kutlamalar ile ilgili açıklama yapan belediyeler…


ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AÇIKLAMASI


Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programının Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısı sonrası iptal edildi duyuruldu. Yapılan açıklamada "Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirilecek olan tüm etkinlikler, Kahramankazan ilçemizde gerçekleşen hain terör saldırısı sebebiyle iptal edilmiştir. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." denildi.


İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AÇIKLAMASI

29 Ekim kutlamaları için belediyelerden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de kutlamaları iptal eden belediyelerden biri oldu ve hain saldırı sebebiyle 29 Ekim cumhuriyet Bayramı kutlama programının iptal edildiğini açıkladı. İşte belediyeden yapılan açıklama:

"Değerli hemşehrilerimizin dikkatine;

Başkentimiz Ankara’da yaşanan hain terör saldırısı nedeniyle belediyemizce düzenlenen tüm konser ve eğlence içerikli etkinlikler iptal edilmiştir. Birlik ve beraberliğimize kasteden terörü bir kez daha lanetleniyor, şehitlerimize rahmet, tüm yurttaşlarımıza başsağlığı diliyoruz."


İSTANBUL KADIKÖY BELEDİYESİ AÇIKLAMASI


Kadıköy Belediyesi için bando takımı açıklaması geldi:

"Ankara TUSAŞ’taki hain terör saldırısını kınıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bando programımız iptal olmuştur."


BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AÇIKLAMASI


Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden de 29 Ekim kutlamaları ile ilgili bir açıklama geldi. Belediye açıklamasında şöyle denildi:

"Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye düzenlenen hain terör saldırısı nedeniyle; Cumhuriyet Bayramı kapsamında 24-25-26 Ekim tarihlerinde Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirilmesi planlanan tüm etkinlikler iptal edilmiştir.

Terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Teröre lanet olsun!"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *