Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Dünya Florida Milton Kasırgası nereyi vuracak? Florida Milton Kasırgası’na karşı uyarı

Florida Milton Kasırgası nereyi vuracak? Florida Milton Kasırgası’na karşı uyarı

Florida Milton Kasırgası, ABD’nin Floridad kıyılarına doğru ilerliyor. ABD’de Helene’in ardından yalnızca iki hafta sonra gelen bu kasırga ABD’de paniğe neden oldu. Florida Milton Kasırgası ne zaman gelecek? Florida Milton Kasırgası nedir?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

ABD’li yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, Florida Milton Kasırgası kıyıya doğru ilerliyor. Florida Milton Kasırgası, son yıllarda Kuzey Atlantik'te oluşan en güçlü fırtınalardan biri. Kasırga, yaşamı tehdit edecek bir boyuta sahip.

FLORİDA MİLTON KASIRGASI NE ZAMAN ABD’Yİ VURACAK?

Ulusal Kasırga Merkezi (NHC)’nden yapılan açıklamaya göre, Florida Milton Kasırgası, Çarşamba gecesi yerel saatle ABD'nin Florida eyaletine ulaşacak. Bu kasırga, "son derece tehlikeli bir kasırga" olarak nitelendirilen bir kategoride yer alıyor.

florida-milton-kasirgasi-nereyi-vuracak-florida-milton-kasirgasina-karsi-uyari-4.jpg

FLORİDA MİLTON KASIRGASI NEREYİ VURACAK?

Florida Milton Kasırgası’nın çarşamba gecesi 3 milyondan fazla nüfusu ile bir metropol bölgesi olan Tampa bölgesinin yakınlarında meydana gelmesi bekleniyor.

Tahminci uzmanlar, kıyıdan iç kesimlere doğru hareket eden sularda meydana gelebilecek şiddetli yağış, ani sel, şiddetli rüzgar ve olası fırtına dalgaları konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

florida-milton-kasirgasi-nereyi-vuracak-florida-milton-kasirgasina-karsi-uyari1.jpg

Florida Milton Kasırgası, pazar günü birinci kategori kasırgaya dönüştü. Meksika’nın Yucatan yarımadasını geçti ve Meksika Körfezi'nden geçerek doğuya doğru istikrarlı bir şekilde hareketini sürdürüyor.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR BEKLENİYOR

BBC hava durumu sunucusu Chris Fawkes konu ile ilgili açıklamasında, 24 saatlik bir süre içerisinde şiddetli yağışların arttığını ve saatte 321 kilometre hıza ulaşan rüzgar esintilerine yol açtığını ifade etti.

Florida Milton Kasırgası, en güçlü kasırga kategorisinde yani beşinci kategoride yer alıyor. Daha önce bu kategoride bulunan başka kasırgaların gücü sonrasında dalgalanmalar ile dördüncü kategoriye düştü.

Kasırganın şiddeti bugün azalırken, yetkililer yarın Florida'yı tekrar vurmadan önce kasırganın iki katına çıkabileceği konusunda uyardı. Kasırganın çekirdeğinin yarın Florida'nın batı-orta kesimlerinden geçmesi bekleniyor. Eyaletin kıyı şeridinde büyük bir fırtına dalgası bekleniyor.

Daha sonra yarımadayı keserek Atlas Okyanusu'na ulaşması bekleniyor.

florida-milton-kasirgasi-nereyi-vuracak-florida-milton-kasirgasina-karsi-uyari-3.jpg

FLORİDA MİLTON KASIRGASI BİR ASIRDIR EN KÖTÜ FIRTINA OLABİLİR

Florida Milton Kasırgası’nın yaklaşık bir asır süredir bölgeyi vuran en kötü fırtına olabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, 3-4,5 metrelik (10-15 ft) dalga ve 1,5 ft'ye kadar yerel yağış olasılığı olduğu da söyleniyor.

florida-milton-kasirgasi-nereyi-vuracak-florida-milton-kasirgasina-karsi-uyari-2.jpg

FLORİDA’YA TAHLİYE EMRİ

Florida Vali Ron DeSantis, “Bir canavar yolda” dedi. Eyalette, en büyük tahliye operasyonu hazırlıkları yapılıyor.

Florida'nın batı kıyısının tamamında tahliye emri verilirken, çoğu bölgede resmi olarak olağanüstü hal ilan edildi.

Afet Yönetim yetkilileri tahliye emirlerinin yer aldığı liste ve haritayı yayınladı. Ayrıca mahsur kalanlar için son çare olarak birkaç büyük barınak da hazırlandı.

Florida Milton Kasırgası’nın beklenen güzergahında havalimanları kapatılabilir. Bu duyurunun ardından eyalette yoğun bir trafik oluştu.

Yorumlar
Z
2 hafta önce
Geliyor gelmekte olan.. Umarım çok can almaz
BEĞENME
0
CEVAPLA