Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Dünya Eski Cumhurbaşkanı yolsuzluktan tutuklandı! Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta kimdir?

Eski Cumhurbaşkanı yolsuzluktan tutuklandı! Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta kimdir?

Avrupa ülkesinde kara para aklama iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan eski cumhurbaşkanı cezaevine gönderildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Berrin Yeşiltepe
Okunma Süresi: 2 dk

Üç gün önce hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaşananların ardından birçok kişi İlit Meta’nın kim olduğunu, kaç yaşında olduğunu ve neden tutuklandığını araştırmaya başladı. İşte merak edilenler…

İlir Meta tutuklandı

Arnavutluk’un eski Cumhurbaşkanı İlir Meta yolsuzlukta iddiasıyla tutuklandı. Meta, hakkında yolsuzluk, mal varlığı beyan etmeme ve kara para aklama iddialarından yürütülen soruşturma kapsamında 21 Ekim günü gözaltına alınmıştı.

Soruşturma boyunca tutuklu kalacak

Tutukluluk kararını, Arnavutluk Yolsuzluk ve Organize Suçlara İlişkin Özel Mahkemesi açıklarken, eski Cumhurbaşkanı Meta’nın soruşturma boyunca tutukluluk halinin devam edeceği öğrenildi.

İlir Meta kimdir, kaç yaşında?

Arnavut siyasetçi İlir Meta 1973 tarihinde dünyaya geldi. 51 yaşında olan Meta, Arnavutluk’un eski Cumhurbaşkanlarından birisidir. Güneydoğu Avrupa ülkesi Arnavutluk’un en önemli siyasi figürlerinden biri olan Meta, cumhurbaşkanı olarak görev yapmasının yanı sıra ülke siyasetinde çeşitli kritik görevlerde bulunmuş ve uzun yıllar boyunca ülkesinin politik sahnesinde etkili olmuştur.

İlir Meta'nın siyasi kariyeri

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı gibi önemli görevlerde bulunan İlir Meta’nın siyasi kariyerinde öne çıkanlar şöyle sıralanıyor:

Başbakanlık Görevi (1999-2002): İlir Meta, 1999 yılında Arnavutluk başbakanı oldu ve 2002'ye kadar bu görevde kaldı. Arnavutluk'un siyasi ve ekonomik istikrarı için zorlu bir dönemde ülkeyi yönetti.

Dışişleri Bakanlığı ve Diğer Görevler: Meta, başbakanlık döneminden önce ve sonra çeşitli hükümetlerde görev aldı. 2002-2003 yıllarında Arnavutluk Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı ve ayrıca Meclis Başkanı olarak da hizmet etti.

Cumhurbaşkanlığı (2017-2022): İlir Meta, 2017-2022 yılları arasında Arnavutluk Cumhurbaşkanı olarak görev yaptı. Bu görev sırasında ülkenin uluslararası ilişkilerini ve iç siyasetteki dengelerini yönetmeye çalıştı.

Eski Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta tutuklandı

İlir Meta hangi siyasi görüşte?

Meta, Arnavutluk'un önde gelen partilerinden biri olan Sosyalist Hareket için Bütünleşme Partisi'nin (LSI) kurucusudur. Bu parti, merkez sol çizgide yer almakta ve Meta'nın liderliğinde Arnavutluk siyasetinde önemli bir rol oynamıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *