Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Biyografi Alexia Carutasu kimdir, nereli, kaç yaşında, boyu, kilosu, sevgilisi?

Alexia Carutasu kimdir, nereli, kaç yaşında, boyu, kilosu, sevgilisi?

Voleybolcu Alexia Carutasu’nun memleketi, yaşı, boyu, kilosu, sevgilisi, Instagram hesabı ve oynadığı takımlar merak konusu oluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Vodafone Sultanlar Ligi’nde Galatasaray Daikin forması giyen Alexia Carutasu son günlerde artan performansı ile adından söz ettiriyor. Başta sarı-kırmızılı taraftarlar olmak üzere birçok voleybolsever Carutasu hakkındaki detaylı bilgileri öğrenmek istiyor. Özellikle genç voleybolcunun aslen nereli olduğu, hangi milli takımı seçtiği, daha önce oynadığı kulüpler, özel hayatı, doğum tarihi, burcu, sevgilisinin kim olduğunu, boyu ve kilosu merakla araştırılıyor. İşte Alexia Carutasu hakkında tüm bilinmesi gerekenler…

Alexia Carutasu kim, kaç yaşında, nereli, doğum tarihi, burcu ne?

Son olarak Galatasaray Daikin takımında forma giyen genç voleybolcu Alexia Carutasu 10 Haziran 2003 tarihinde Romanya’nın başkenti Bükreş’te dünyaya geldi. Aslen Romen olan ve tam ismi Alexia Iona olan 21 yaşındaki Carutasu ikizler burcu. Türk vatandaşı olan ünlü sporcu A Milli Kadın Voleybol Forması giymeye de hak kazandı.

Alexia Carutasu boyu, kilosu, hangi mevkide oynuyor?

Henüz kariyerinin başında olmasına rağmen birçok üst düzey takımda forma giyen Alexia Carutasu pasör çaprazı olarak sahaya çıkıyor. Sol elini kullanan Carutasu’nun boyu 188 cm, kilosu ise 53. Blok yüksekliği 277 cm olan voleybolcunun, smaç yüksekliği ise 3 metre.

Alexia Carutasu hangi takımlarda oynadı?

Kariyerine 2016 yılında Romanya’da CSM București takımında başlayan Alexia Carutasu, 2018 yılında İstanbul ekibi Vakıfbank’a transfer oldu. Yeşilyurt kulübünde de forma giyen Carutasu 2024-2025 sezonunda yeniden Galatasaray forması giymeye başladı.

Alexia Carutasu evli mi, sevgilisi kim, erkek arkadaşı var mı?

Voleybolseverlerin gözde sporcuları arasında yerini alan 21 yaşındaki Alexia Carutasu’nun özel yaşamı merak konusu oluyor. Genç yaşında gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Carutasu’nun bekar olduğu ve hiç evlilik yapmadığı biliniyor.

Alexia Carutasu Instagram, Twitter (X) hesapları var mı?

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Galatasaraylı voleybolcu Alexia Carutasu’nun @alexiaioanacarutasu kullanıcı adlı Instagram hesabını 65 binden fazla kişi takip ediyor. Carutasu’nun X hesabınını kullanıcı ismi ise @@alexiacarutasu1. Sultanlar Ligi’nin dikkat çeken voleybolcuları arasında yer alan Alexia Carutasu'nun sosyal medya hesaplarının takipçi sayılarının kısa süre içerisinde daha da artması bekleniyor. Carutasu sayfasından gezdiği yerleri, antrenmanlarını ve oynadığı maçlara dair ilginç fotoğrafları paylaşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *