Günümüzde bilim ve teknolojinin hayatın her alanında yaygınlaşmasıyla birlikte çocuklara bilim eğitiminin nasıl verileceği konusu daha da önem kazandı. Beyoğlu Belediyesi, çocukları erken yaşlarda bilim, teknoloji ve matematikle buluşturarak geleceğin mühendislerini, bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla Bilim Beyoğlu’nu kurdu. 7-14 yaş arası çocuklara ve gençlere eğitim verilen merkezde; 8 tane bilim atölyesi, 200 kışlık çok amaçlı kapalı salon ve 250 kişilik çok amaçlı amfi sahne bulunuyor. Pandemi nedeniyle online olarak başlayan eğitimler yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte Şişhane’de kurulan Bilim Merkezi’nde devam edecek. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın “Çocuklarımız için en büyük hayalimdi” dediği proje, geleceğin nesillerinin yetiştirilmesi açısından büyük önem taşıyor.
Gözle okuma yeteneği
Doğa, çocuklar için kozalağı, yaprağı, arisi, çamuru ve çiçeği ile keşfedilmeyi bekleyen uçsuz bucaksız bir alandır. Bilim Beyoğlu Doğa Bilimleri Atölyeleri doğanın dili olan fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilimleri içeren atölye içerikleriyle öğrencilere doğayı bilimsel bir gözle okuma yeteneği kazandırmayı hedefliyor. Öğrenciler; tohum atölyesi, kuş atölyesi, evimizdeki kimya atölyesi, kristaller atölyesi, devrilmeyen yapılar atölyesi, çok enerjiksin atölyesi gibi birçok atölye eğitimine katılarak eğlenceli deneylerle gözlemleyerek, keşfederek ve sorgulayarak bilimin eğlenceli yönüyle tanışıyor.
Teknoloji üreten gençlik
Günümüzde insan gücüyle yapılan birçok iş robotik sistemler kullanılarak çok daha hızlı ve düşük maliyette gerçekleştiriliyor. Bilimciler önümüzdeki yıllarda ise robotların insan hayatına çok daha fazla gireceği görüşünde birleşiyor. Bu nedenle öğrencilerin teknolojiyi sadece kullanan değil, teknolojiyi geliştiren ve yöneten bireylere dönüşebilmesi için robotik ve kodlama gibi teknik alanlara hâkim olmaları gerekiyor. Bilim Beyoğlu Teknoloji Atölyeleri, öğrencilere kodlamanın temeli sayılan algoritmik düşünmeyi öğreterek kodlama becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Bunun yanı sıra çeşitli eğitim setleri kullanarak robotiğin temelini oluşturan elektronik devreleri ve mekanik sistemleri bütüncül olarak kavramalarına olanak da sağlanıyor.