Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara

Sakalımız da var ama

Daha iki hafta önce yazmıştım, Başkan Erdoğan’ın genel seçimlerde MHP ile kurduğu ittifakı yerel seçimlerde yapmayacağını..

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

Ondan önce Papazın bırakılacağını ama birilerinin buna inanamayıp, Başkan Erdoğan’ın ‘Ben oldukça rahip bir yere gitmez’ demesine inanmış ama dolar 7 lirayı bulunca panik içinde Hoca’nın getirilemediği Okyanus ötesine ..
Af tartışmalarının bir genel af ile sonuçlanacağını bu nedenle mafya vari bir affa izin vermeyi düşünmediğini yazarken birileri ‘Haydi oradan’ diyordu.. Ama Af tartışmalarının ‘şimdilik’ belki de yerel seçimlere ramak kala başka bahara kaldığını da belirtmekte fayda var..
Öte yandan 'Yolumuza kendi başımıza devam ederiz' diyen Bahçeli'ye 'Varsın yollarına gitsinler' diyerek bir taşla iki kuşu vuran Başkan Erdoğan'ın bir taşla MHP'yi sırtında attığı, bir taşla da yerel seçimlerde oylarına göz koyduğu Kürtlere yeninden sinyal verdiği de diğer bir dikkat çekmesi gereken durumdur.
Evet, başkan olana kadar uzunca bir yol alan Erdoğan’ı hala tanımayanların okullarda adeta dayatma olan And’ı yeniden gündeme getirilmesi ile bir an eskiye dönüyoruz diye sevinmiştiler ki o da geçen gün yazdığım gibi güme gitti..
Gazeteciyi öldürdüklerini utanmadan ilan eden alçakların Türkiye’yi kendilerine benzettikler şu günlerde Başkan’ın Kaşıkçı’yı öldürenlerin Arabistan’da değil, Türkiye’de yargılanması gerektiğini belirtirken aslına o katillerin ‘suç ortakları konuşmasın’ denilerek Arabistan’da idam edileceklerini de biliyor.
Ama buradaki çağrının asıl amacının ABD’nin tepkisini ölçmek olduğunu da anlamak gerekir.
Çünkü Arabistanlı Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Türkiye’de öldürülmesinin altında başka hesaplar yattığını da anlamak ve buna göre adım atmak gerektiğini de biliyor başkan Erdoğan..
Neyse biz sakalımız olmasına karşın anlatamadığımız yazılarımın tek tek haklı çıkmasına geri dönelim.
Ve geriye dönüp, bir iki hafta önce ele aldığımız ‘MHP’nin AK Partili Olma Sevdası’ başlıklı yazımızı yeniden okuyalım;
**
MHP’nin AK Partili Olma Sevdası’
Yerel seçimler öncesi iyiden iyiye hareketlenen siyaset alanın ön planında yer almak isteyenlerde bugünden itibaren partiler başvuru yapmaya başlayacaklar.
Gözlerin kimin kimle ittifak yapacağının üzerinde olduğu şu günlerde tek başına bir parti olan ama tek başına seçimlere girmekten korkan Milliyetçi Hareket Partisinin art arda yaptığı açıklamalarda seçmenin en çok takip ettiği konuların başında gelmekte.
MHP’li seçmenin kızdığını gördüğüm bu açıklamaların başında gelen ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ısrarla AK Parti ile ittifak yapma sevdası gelmektedir.
Başkan Erdoğan’ın çokta sıcak bakmadığı ama Başkanlık seçimlerinde yanında yer alan Bahçeli’yi de kırmamak için bir formül aradığını görmekteyiz.
Çünkü Başkan Erdoğan’ın MHP’nin AK Partili olma sevdasından artık bıktığını ve yerelde hiçbir ittifaka gerek görmediğini ama dışarıdan gelecek oylara da yok demek istemediğini tüm 16 yl boyunca yapılan tüm seçimlere baktığımızda rahatça         görebiliyoruz.
Bir dönem cemaat, bir dönem barı süreci adı altında Kürtlerin, bir dönem Baloz ve diğer operasyonlardan gelen oylar ve son olarak ta başkanlık seçiminde hep bu yolu izleyen AK Parti’nin bu seçimlerde MHP’de çok orta oyları yani çok milliyetçi, muhafazakâr olmayan CHP, HDP ve İYİ partiden umut kesenlerin oylarına talip olduğunu anlıyor gibiyim.
Tabanın çok sıcak bakmadığı ama Bahçeli’nin ısrarla AK Partili olma sevdasının devam ettiği yerel seçimler öncesi CHP, İYİ Parti ve HDP’nin nasıl bir yol izleyeceği de seçmen ve AK Parti ve MHP tarafından takip edilirken AK Parti’nin MHP olmazsa da tek başına da kalsa bu üç parti birleşmezse yerelde ki iktidarına devam edeceğini de unutmak gerekir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *