Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi 2019 Yerel Seçimleri Muharrem İnce İstanbul'un adayı....

Muharrem İnce İstanbul'un adayı....

Yaklaşık iki hafta önce; Muharrem İnce İstanbul'a aday olur mu? Başlığı ile yazdığımız yazıda İnce'nin gönlünde yatan aslanın CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup ve kazanmak olduğunu söylemiştik.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

Yaklaşık iki hafta önce; Muharrem İnce İstanbul'a aday olur mu? Başlığı ile yazdığımız yazıda İnce'nin gönlünde yatan aslanın CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup ve kazanmak olduğunu söylemiştik.
O günlerde yaptığı açıklama ile; “Yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul belediye başkan adayı olabileceğini, İstanbul'u alanın Türkiye'yi alacağını, inanılmaz bir sükse yaparak bunu başaracağını” kaydeden İnce'nin bu ifadesine ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak; “Sayın İnce, Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı. Her tarafa, her yere aday olma hakkı var” diyerek bir anlamda İnce'ye adaylık kapısını aralamıştı.
***
Yine o günkü yazımızda daha MHP ve AK Parti'nin yerel seçim ittifak olasılığı olmasına rağmen, 24 Haziran seçimleri sonrası Muharrem İnce'nin az da olsa prestij kaybetmesine rağmen Muharrem İnce'nin toplumda, CHP'lilerin çoğu üzerinde, CHP'li olmayan ama AK Parti'ye karşı olan birçok siyasi parti sempatizanı üzerinde ciddi anlamda karşılığı olduğunu belirtmiştik.
Dolayısıyla 2014'de Mustafa Sarıgül'ün yüzde 40'ı geçerek ciddi oy almasına rağmen kaybettiği seçimleri bu defa Muharrem İnce'nin kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu da ifade ettik.
Bugün bir de üzerine Cumhur İttifakı’nın yerelde bozulmasını hesaba katarsak İnce'nin şansının arttığını söyleyebiliriz.
***
Muharrem İnce her ne kadar geçen gün katıldığı tv programında "İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday olacak mısınız?" sorusuna verdiği cevapta eğilim yoklaması veya ön seçim dayatması yapsa da bu saatten sonra Muharrem İnce'nin, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması için artık daha hızlı gelişmelere tanıklık edeceğimizi söyleyebiliriz.
***
Peki bu göz bebeği koltuğun diğer güçlü adayları; Gürsel Tekin ve Akif Hamzaçebi ne yapar dersiniz?
Öncelikle bu isimlerin gönlünü alma ve onlarla ortak çalışmalar yapma işi Muharrem İnce'ye düşecektir.
Eminim İnce şimdilerde o adımları atmakla meşguldür.

İnce'nin adaylığı diğer ilçelere nasıl tesir eder?
Peki diyelim Muharrem İnce İstanbul adayı oldu.
O zaman İnce başta İstanbul'un 39 ilçesi olmak üzere CHP'nin kalesi olacak yerlerde aday belirlemek için talepler açacak mı?
Mutlaka bazı yerler ile ilgili önerileri olacaktır.
Ancak...
Ortada CHP'nin yerelde başarılı olması söz konusu iken.
CHP'nin 25 yıl sonra İstanbul'u geri alması söz konusuyken.
Ve bu başarı sonrası belki de ilerideki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarılı olma ihtimali söz konusuyken bir ilçe belediye başkanlığında ne İnce tarafının ne de CHP üst yönetiminin ısrarcı olacağını zannetmiyorum.
Kim hangi ilçede doğru aday ise o kişinin o ilçede aday gösterileceğini düşünüyorum...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *