Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara

Avcılar'ı seviyorum

CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Nimet Baylan Bazan, seçim sürecine ilişkin Damga'ya konuştu. “Avcılar'ı seviyorum” diyen Bazan, “Otuz yıllık belediyeciyim. Yaşadığımız bu kente borcumuz var. Avcılar'ın ihtiyaçlarını, sorunlarını mahalle mahalle bilen bir insanım. Avcılar'a çok şey katacağıma inanıyorum” dedi

8 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 8 dk

Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Nimet Baylan Bazan, devam eden aday adaylığı sürecine ve seçim çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Avcılar'ı çok sevdiğini ve Avcılar'a hizmet etmek için belediye başkanlığına talip olduğunu anlatan Bazan, “Avcılar benim için çok önemli bir yer. Avcılar'da yaşıyor ama görevim dolayısıyla bugüne kadar başka belediyelerde çalışıyordum. Şimdi edindiğim otuz yıllık belediyecilik tecrübemle birlikte Avcılar'a değer katmak istiyorum” dedi.

Elimi hep taşın altına koydum
Yerel yöneitmler konusundaki tecrübelerini de anlatan Bazan, “Otuz yıllık belediyeciyim, bütün siyasi partilerle çalıştım. Projeler oluşturdum, uyguladım, sonuçlarını gördüm. Kapı, kapı gezdim. Elimi her zaman taşın altına koydum. Mesai bittikten sonra hiç oturmadım. Her zaman farklı derneklere, sivil toplum kuruluşlarına gittim. Hiç kimseyi ayırt etmeksizin kimin yardıma ihtiyacı varsa orada olmaya, destek vermeye çalıştım. Bütün bu deneyimlerimi şimdi Avcılar için kullanmak gayreti içerisindeyim” ifadelerin kullandı.

Öğretim üyeliği yaptım
İşletme alanındaki lisans eğitimi aldığını ve bu konuda kendisini daha da geliştirmek adına Kamu Özel Sektör İşbirliği Uygulamaları konusunda İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptığını da belirten Bazan, “Hiçbir zaman durmak nedir bilmedim. Kariyerimin ve işimin yanında eğitimimi de her zaman ilerletmek istedim. Bunun neticesinde yüksek lisansımı tamamladığım Gelişim Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştım. Temel amaç uygulamada olduğum belediyecilik sistemini biraz daha yukarıya taşıyabilir miyim oldu. Acaba bizim çabamızla yetiştirdiğimiz insanlar sisteme ne kadar artı değer katar diye gayretim oldu. Bu nedenle hocalık da yaptım” diye konuştu.

Avcılar'a karşı sorumluyum
Kendisini Avcılar'a karşı sorumlu hissetiğini de vurgulayan CHP'li Bazan, “Avcılar'ı seviyorum Avcılar'a çok şey katabilirim. Sorunlarını biliyorum. Mahalle, mahalle nerede eksik var nerede sıkıntı var tüm bu konulara hakim durumdayım. Bunları eskiden de biliyordum kendimi sorumlu hissediyordum. Hatta belediyeyi arayıp, size nasıl katkı sunabilirim diye defalarca görüştüm. Mevcut belediye başkanımızın bir yardıma ihtiyacı var mı diye meclis üyelerimizle de her zaman irtibat içinde oldum. Karşılıksız bir şekilde Avcılar'a hizmet vermek ve katkı sunabilmek için her zaman çabalarım oldu” dedi.

Avcılar'a çok şey borçluyuz
Daha önce Avcılar Belediyesi'nde çalışabilmek ve yerel yönetimlerdeki tecrübesiyle Avcılar'a katkı verebilmek için belediyeye müracaat ettiğini de kaydeden Bazen, “Ben hala başka yerlerde otursam bile Avcılar'daki lokantalarda gelip yemek yerim. Eşim de burada 25 yıldır avukat. Biz doyduğumuz yer değerlidir mantığıyla bakıyoruz. O nedenle her zaman şunu söylüyoruz; Avcılar'a çok şey borçluyuz. Şimdi de niyetim belediye başkanı olarak Avcılar'a karşı sorumluluklarımı yerine getirmek, aklımda projelerimi hayata geçirmek ve Avcılar'a değer katmaktır” şeklinde konuştu.

İlçeyi belediyeyle barıştıracağız
Avcılar Belediyesi'nin şu anda dışarıya yansıyan bir takım sorunlarının olduğunu ve göreve gelmesi halinde bütün bu sorunların önünü keserek ilçeyi belediye ile barıştıracağını anlatan Bazan, şu ifadeleri kullandı; “Avcılar'ın mevcut temel sorunlarının çözülmesi lazım. Yani önce kabasının alınması lazım her temel felsefeye böyle başlamalı. Yeşilkent, Tahtakale ve Ambarlı'da tespit edilmiş çok 
önemli sorunlar var bunları çözerek başlayacağız. Üniversite şehri olmaya çalışacağız. 55 bin öğrencinin yaşadığı bir Avcılar'dan bahsediyorum. İki tane üniversitemiz var. Bu insanların sorunlarını biliyorum beklentilerini biliyorum onlar için projeler hazırladım. Bu projeleri hayata geçirmek için heyecan duyuyorum. Bir diğer en önemli mesele kentsel dönüşümün organize edilmesidir. Komşu belediyelerle, İBB ve Çevre Bakanlığı ayarında projelerin hazırlanması için kalıcı adımları atmalıyız. Hemen arkasından belediye içerisinde oluşmuş ve dışarıya yansıyan sorunlar var bunları aşacağız ilçeyle belediyeyi barıştıracağız.”

Konuşulan bir belediye olacağız
Yerel yönetimlerde Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu gibi isimleri çok başarılı bulduğunu anlatan Bazan, “30 yıldır bu işin içinde olduğum için söylüyorum, Büyükerşen gibi Çerçioğlu gibi değerli başkanlarımızın projelerinin benzerlerini hayata geçirmemiz hatta bunların fazlasını yapmamız mümkün. Amacımız da bu yönde. Biz konuşulan bir belediye olacağız, insanlar gelip bizden proje alacak, Avcılar Belediyesi'nin çalışmalarını örnek alacak. Ben bu konuda Avcılar halkına söz vermiş bir insanım” dedi.

Belediyeciliğin mutfağından geliyorum
Belediyeciliğin mutfağından gelen birisi olduğunun altını çizen Nimet Baylan Bazan, kendisinin aday gösterileceğine olan inancıyla ilgili soruya da şöyle yanıt verdi; “Yerel yönetim ciddi bir modeldir. Halka dokunan taraftır, halkın içindeki taraftır. Yerel yönetimlerde tecrübesi olan sistemi bilen sistemin içinden gelmiş insanların bu projelerde daha başarılı olacağına inanıyorum. Partim beni tecrübeli olduğum için bu işi iyi bildiğim için bu sistemin içerisinden gelen birisi olduğum için destekliyor, taktir ediyor, değerli ve kıymetli buluyor. Bu sebeplerden dolayı bütün bu nedenlerden dolayı işin mutfağında yetişmiş, eğitimine her zaman devam etmiş, her zaman halkın içinde bir insan olarak burada yaşayan halkın ve partimizin beni kabul edeceğine ben inanıyorum.”

İGEDDER' e ziyaret
İstanbul Geri Dönüşümcüler Derneği'ni (İGEDDER) de ziyaret ettiklerini anlatan Bazan, “Orada da çevre konusunda geri dönüşüm konusnda ne tür çalışmalar yapabileceğimiz. Avcılar için neler yapabileceğimizi konuşma fırsatımız oldu. Her zaman ilçemizdeki herkese dokunarak, herkesin talep ve görüşlerini önplana alarak ilerleyeceğiz. Bu anlamda İGEDDER'e yapmış olduğumuz ziyarette çok faydalı oldu” diye konuştu.

İstihdam problemini çözeceğiz
“İşsizliğin arttığı, trafik problemine rağmen şehrin farklı bölgelerinde iş imkânı için zamanını ve umutlarını tüketen gençlerimizin iş imkânlarını kendi bölgemizde karşılamak için veri bankası oluşturacağız. Bölge sanayicilerini, her sektörden işverenleri gençlerle buluşturan fuar ve özel kariyer günleri ile çözümler sunacağız. Tüm bu projeler Avcılar halkı ile büyüyüp gelişecek. Avcılar halkını geleceğe dair verdiğim tüm sözlerin takipçisi olmaya davet ediyorum. Yetki verin yapalım, birlikte Avcıların geleceğine değer katalım.”

Gençlere söz hakkı
“Geleceğimizin öncüsü gençlerimizi yerel yönetimin bir parçası yapacağız. Dünyada benzer ilçelerde geliştirilen projeleri ilçemize entegre edeceğiz. Onlara, sosyalleşecekleri ve proje üretecekleri özel alanlar oluşturacağız. Kötü alışkanlıklar yerine yeni bilgilerle donatılmalarını sağlayacağız. İyi eğitimin bölgedeki öncüsü olacağız. Her zaman gençlerin dinamizmi ve gelecek idealini önemseyecek onların da aktif siyasette yer alabilmeleri için çeşitli çalışmalar yapacağız. 55 bin üniversite öğrencisinin yaşadığı Avcılar’ı gençlerle yöneteceğiz dedi.”

Her yerde sanat
Kültür sanat faaliyetlerine önem vereceklerinin sözünü de veren Baylan, “Avcılar festivaller, tiyatrolar, sergilerle bölgenin her noktasının sanatla buluşacağı örnek bir ilçe olacak. Tiyatro izlemeyen çocuğumuz, gencimiz kalmayacak. Sanatın her disiplini için yetenekli gençlerimize özel burslar sağlayacağız. Sanata ve sanatçıya sadece sözle değil, özdeki samimiyetle destek vereceğiz” dedi.

Öncelik depreme çare
“1999 depreminden sonra afet politikaları hızlıca gündemimizden çıkan oysa geleceğimizi tehdit etmeye devam eden bir gerçektir. Konunun öneminin ve yaşanan ihmallerin farkındayız. Bu konuda uzmanlara toplanma alanları, tatbikatlar ve yapılarda uygulanması gereken yönetmeliklerin doğru yapılanması için takip edeceğiz. 99 depremini Avcılar’da birebir yaşadım. O yüzden bu konuda hassas ve kararlı adımlarla kalıcı çözümler üretmek için canla başla çalışacağım.”

Muhtarlarımızı önemsiyoruz
Avcılar'ın 10 mahallesinin tamamına hakim olduğunu ve mahalle muhtarlarıyla da bir araya geldiğini kaydeden Bazan, “Merkez Mahallesi Muhtarımız Mehmet Raufoğlu, Ambarlı Mahallesi Muhtarımız Hilal Çakar, Firuzköy Mahallesi Muhtarımı Meral Akverdi ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarımız Hüseyin Topçu ile geçtiğimiz hafta içerisinde bir araya geldik. Her muhtarımızdan mahallelerinin sorunlarını dinleme fırsatı bulduk. Onların istek ve taleplerini önemsiyorum. Bu doğrultuda da önemli çalışmalar yapacağımızın sözünü veriyorum” dedi.

Nimet Baylan Bazan kimdir?
15 Haziran 1971 yılında doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Muhasebe Finans bölümü mezunudur. Yüksek Lisansını Kamu ve Özel sektör iş birliği uygulamaları üzerine yapmış, tez konusu olarak Yerel Yönetimler ’de Kamu ve Özel sektör iş birliği uygulamalarını seçmiş ve başarıyla tamamlamıştır. Bahçeşehir (İş yeri konut) Başakşehir’de (iş yeri konut) başarılı hasılat paylaşımı projelerinde görev almıştır. Gelişim Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmıştır. Üniversitenin Avcılar kampüsünde 2013 yılından bu zamana kadar stratejik planlama, Performans değerlendirme ve ücretlendirme, mesleki yazışmalar, Tüketici Davranışları konusunda dersler vermiştir. DAPAŞ A.Ş.’de 7 yıl denetim kurulu üyesi olarak görev almış, birçok dergide mesleki yazılar yazmıştır. Yeni Ufuklar Politika Okulu’ndan Türkiye’de Medya, Siyaset İlişkisi, Doğu Anadolu ve Kürt sorunu üzerine hazırladığı çalışmalarla mezun olmuştur. Profesyonel ilişki yönetimi konulu eğitimler almış bu eğitimleri yaşamı boyunca devam ettirmiştir. Çok sayıda dernek, kooperatif ve şirketlerde danışmanlık yapmış; 30 yıllık Belediyecilik yaşamı süresince Gürpınar, Yakuplu, Kavaklı, Kumburgaz, Bahçeşehir, Durusu, Büyükçekmece, Başakşehir’de belediye kurucu üyeliğinde bulunmuş, Belediye sisteminin sıfırdan kurulması aşamalarında önemli görevler üstlenmiştir. Kamu Mevzuatı, Kamu Mali Yönetimi ve Belediye Gelirleri Mevzuatı, İhale İmar düzenlemeleri konularında kendini yetiştirmiştir. Mali Hizmetler Müdürlüğü Başkan yardımcısı, Başkan Danışmanlığı, İhale Komisyon Başkanlığı, Gayrımenkul Değerlendirme Komisyon Başkanlığı, Disiplin Kurulu Komisyon Başkanlığı, Encümen Üyeliği görevlerini yürütmüş halen Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve iki çocuk annesidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *